Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?9 maj 2012

Affärsplan skrives-manusskrivandet ligger på ofrivillig is-nytt jobb-pappersskärvor

Puh...
Det här med att öppna eget är inte alls så enkelt som jag trodde.
Igår natt skrev jag en affärsplan och mejlade hoppfullt iväg den till arbetsförmedlingen.
Idag kom ett mejl att de vill ha en utförlig affärsplan med budget och hela konkarongen.
Snällt går jag in på länken de skickat, och baxnar...herregud så mycket papper de kräver att jag skriver i. 
jag har god lust att krama ihop dem till en liten boll och kasta den i närmsta papperskorg, men...stänger istället av datorn och tar några djupa andetag.
Gillar inte när folk krånglar till det på det här sättet.

Nåväl, jag har fått två klienter innan jag ens öppnat firman, och söker nu fler. Kan berätta att jag planerar att jobba med skrivande i olika former, och öppnar förlag om och när jag ger ut min bok Hat och en gnutta kärlek. Det är lite beroende på om Kabusa väljer att ta den eller inte. Boken ska till mässan i Göteborg på ett eller annat sätt. 

Letar även folk som vill ha annonser på min blogg, men har än så länge tagit det lugnt med sökandet. Det underlättar om jag har f-skatt.

På eftermiddagen fixade jag käk till Peter med kollega, hämtade barn, diskade och gjorde kvällsmat (pannkakor) sedan sövde jag småttingarna och satte mig vid datan igen.
Kollade mejl och vad som händer på facebook.
Tyvärr ser jag att någon stoppat in mig i olika grupper igen. En enkel förfrågan före vore toppen, men icke. Nu går jag ur samtliga underliga grupper, och kan inte låta bli att skratta.
Undrar hur många som sitter vid datorn och svär över allt det här extrajobbet?

Nu ska jag ge mig på affärsplanen igen, och imorgon tänker jag åka och lämna den till AF samtidigt som jag införskaffar halsband nummer sjuttioelva till katten som ideligen tappar sitt.
Tur att de är någorlunda billiga.

Pappersskärvor ska ut på galej snart
Den 25 maj är det stora bokbytardagen vid Kulturhuset/plattan, och naturligtvis ska vi dit. Jag och mina böcker. Ska bli intressant att se vad jag får i utbyte.

Ha en härlig kväll. 
Jag hoppas och tror att manuset kommer att få besök om några timmar. Det har legat på is två dagar nu, och det är inte bra.
Ha det gott

2 kommentarer:

 1. Du bekräftade just mina misstankar om att det inte går på en kafferast att starta eget. Jag hade gärna velat göra det redan med min debutroman men det får lov att anstå till senare. Kan man få veta länken så man kan kolla in lite?
  Jag hoppas du kommer personligen till Bokmässan. Jag ser fram emot att köpa dina pappersskärvor ... direkt av dig. Lycka till med affärsplanen.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Just nu är mitt ex av Pappersskärvor ute på turné lite längre norrut i Småland!
  Kul med förfrågningar om skrivjobb för din del och lycka till inatt med manuset.
  Själv tänker jag gå och läsa; "49 dagar i Bardo" av Stefan Gurt, en författarvän jag återknutit kontakten med efter 17-18 år.

  SvaraRadera