Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?1 maj 2012

Tema Förhäva

"Det var väl inget. Jag klättrade bara rätt upp, och hoppade", sa Teo och rodnade. "Jag älskar helt enkelt att skärmflyga, och när vi fick den här möjligheten så kunde jag inte låta bli."
Han visade fotografierna han tagit via kameran på huvudet, och de flesta av oss hisnade av tanken att göra något dylikt.
Då steg Lisa fram till Teo och dunkade honom i ryggen. "Snyggt hopp, men du skulle sett det jag gjorde i Spanien förra året. Jävlar i min nåde vilken klippa jag höll på att glida in i. Men jag styrde upp det hela naturligtvis och lyckades dessutom pricka cirkeln vi gjort innan hoppet. Behöver jag säga att de andra hurrade? Jag är väldigt skicklig på det jag gör, och brukar öva med sådana där hopp du gjorde."


1 kommentar:

  1. Ja det var verkligen att framhäva sig själv, att förminska andra. Bra exempel!

    SvaraRadera