Jag ska gifta mig-redigering av manus

Jag ska gifta mig...
Den 12 december fyller jag fyrtioåtta år, och då tänkte vi passa på att gifta oss.
Det blir ingen stor baluns, eller i kyrkan. Nä jag och Peter tänkte slå våra påsar ihop via borgerlig vigsel, sedan göra en mycket speciell tatuering som har innebörd för oss, inga andra.
Dagen är vald för att vi inte ska glömma datumet. Jag minns ärligt talat knappt vilken dag jag förlovade mig, bara platsen och skeendet. En parkeringsplats i Nyköping i droppande regn.
Vi gifter oss av praktiska skäl, för att inte stå med rumpan bar om något skulle hända. 

Men det är inte så lätt att hitta vigselförättare i sommartider. De flesta svarar inte alls, och några har telefonsvarare.

Dessutom tillkommer dilemmat vilket efternamn jag ska skriva på nya boken Hat och en gnutta kärlek. Tills vidare försöker jag lära mina läsare att en förändring är på gång, och kallar min hemsida anithaostlund-meijer.se ett namn jag eventuellt behåller.
Den är under konstruktion, och byggs sakta på vartefter jag lär mig mer och mer om wordpress via Digitala affärsmodeller.

Natten tillbringade jag med datorn. Jag redigerade och skrev på manuset tills gryningen då ögonen hotade att trilla ihop om jag inte höll upp dem med tändstickor. Orden hoppade runt på skärmen, och jag gäspade så att det knakade i käken.

Men det där med att sova är inte så lätt i en stor familj.
Jag blev väckt av hundarna som skällde på något djur utanför, barn som skrek och Peters alarm som ringde fem. 
Men jag erkänner att det var skönt att inte följa med honom. 
En envis mygga fick mig att dra täcket över huvudet och försöka sova igen, men...det var tji.

Klev istället upp och letade upp Botkyrka kommuns telefonnummer för att ringa till dem och boka tid för giftermål. Hm...kvinnan talade om för mig att hindersprövningen inte kunde lämnas in förrän fyra månader innan, och gav mig några nummer till vigselförättare.

Och där är jag nu...ingen svarar...

Razmus kommer upp, sedan Hampuz, och sist lilla prinsessan. 
Ute skiner solen och förebådar en underbar dag.
Kan livet bli bättre?

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg