Hur gör man en app till mobilen?-

Hur gör man en app till mobilen undrade jag och mejlade frågan till ett antal män (observera att jag inte hittade några kvinnor som apputvecklade), men fick inga svar. Inga svar.
Betyder det att de inte vill samarbeta med en kvinna, eller att det är sommar?


Grejen är att jag funderade starkt på att gå appkursen som är i Tyresö, MEN...den är på två år. Det är två år jag inte har...inte med nystartat företag och förlag i alla fall.

Räddningen hittade jag på Folkuniversitetet när jag igår var iväg och lyssnade på Jacqueline Kothbauer som skrivit boken MEDIABABE. Det roliga, och fantastiska var att hon pratade om exakt det jag går en kurs i, nämligen Digitala affärsmodeller. Där lär vi oss Wordpress av tre fantastiskt duktiga tjejer (ja sträck på er nu Ann Ljungberg, Ann Klefbom och Anna Åberg)
De hjälper oss noviser att bli effektiva och självgående med våra företag, och delar frikostigt med sig av alla tips.

Nåväl, Jacqueline pratade om hur viktigt det är att ha ett snyggt Linkedin-konto. Har du det? Inte jag.
I mina ögon har Linkedin varit tråkigt, men nu måste jag ta tag i det där.

Sedan pratade hon om att Googla sig själv, och där ligger jag ju bra till...i dagsläget är det väl en tio sidor eller så. Jag satt med öronen på spänn i alla 103 minuterna, och fick massor av kött på benen som jag nu ska fixa till.

När jag gick därifrån sträckte en kvinna en brochyr till mig som jag slötittade i, och hittade det magiska ordet Appkurs...
Det killade i magen när jag fortsatte läsa, och håret reste sig på armarna. Det var exakt det här jag letat efter...en intensivkurs på två dagar om att skapa appar. Det var svårt att tygla mig när jag satt på tåget, för helst hade jag skrikit rätt ut. Den 5 sept, eller 17 nov. var datumen.
Priset? Ca 5000 pix, men det är värt varenda sekin. Så fort jag landat i hur jag gör, skapar jag en app till mina noveller som jag gör exklusivt för intresserade, och sedan läser upp. Att flera andra appideer dyker upp i skallen är väl inte konstigt, för jag har en ide´till hantverkarapp bland annat.
Jag anmälde mig den elfte november eftersom den fjärde var fullbokad redan.

Idag har jag kämpat med att bära ris, och löv hos min kund, och klockan två ilade jag till skolan och hämtade smågnuttarna, sedan tillbaka till kunden för att köra iväg alltihop till återvinningen. Det blev ett redigt lass kan jag berätta.

Naturligtvis började det att regna. Inga små ynkedroppar, nä då...sådana där blöta djävlar som halvdränker en. Tur som var slutade eländet lagom till att vi körde in på återvinningen.
Det var många som kom dit iklädd regnkappa. Ett kännetecken för vår sommar i år.

Väl hemkommen spelade ungarna Kinnect, medan jag kikade in på mejlen, OCH...hittar ett bekräftelsemejl från en kvinna på folkuniversitetet. Hon tackar för anmälan, och hälsar mig välkommen.
Jag lägger till att hon gärna får kontakta mig om det blir en ledig plats den 5 sept., och önskar henne trevlig helg.
En timme senare får jag ett mejl där hon skriver att jag kan komma redan den femte, och jag jublar högt.
Ju snabbare jag lär mig det här. Desto fortare kan jag köra igång appen, och hjälpa andra.
Så funderar du på app kan du höra av dig lite senare.

Nu har ungarna knoppat med fadern i huset, och ligger tätt ihop i sängen. Och jag...ska skriva på manuset och annat.

Samtidigt snurra ideer till min logga på förlaget i skallen. Var hittar man sådana? Och hur gör man? frågar jag mig då, och inser att det är dags att lära mig något nytt igen.

Ha en god kväll.
KramKommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg