Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?10 december 2012

Bakslag

Det var decembermorgon och tvillingarna Heikki och Salmi var uppspelta. Äntligen skulle de få gå ut och leka i det vita som fallit oupphörligen i flera dagar.
Pappa Vesa klädde på dem de nya overallerna de fått av farmor och skorna som mamma köpt på loppis precis innan trädens blad ändrat färg.
Heikki som var äldst kunde knappt stå still, så upphetsad var han. "Snälla pappa, inte mer nu. Släpp ut mig. Jag klarar mig själv."
Vesa skakade på huvudet och satte på mössan på Salmi. "Åh nej, försök inte. Jag vet exakt vad som händer. Du springer ut på innergården och rullar dig i snön, och hur ska då bilarna se dig?"
Salmi som var den lugnare av bröderna nickade han med."Mm, precis så är det."

När alla var klädda sprang bröderna ut sida vid sida på gården, och fann den full av grus. Portvakten stod en bit ifrån och skottade bort snö. De svarta kängorna var fulla av snö, och rocken likaså.
"Nej",  ropade barnen besviket och fortsatte mot gatan där bilar passerade gång på gång. "Skynda dig Salmi, skynda dig", sa Heikki och sprang snabbare när han hörde Vesa komma efter.

Portvakten släppte skyffeln och gensköt bröderna innan de nådde grinden som hade en hasp, men för ögonblicket stod på vid gavel. "Åh nej småtroll, inte gatan. Vänta på er pappa."
Vesa flåsade när han kom fram och tackade portvakten med en handskakning. "Tack ska du ha. Det där hade kunnat sluta illa."

Han småpratade med mannen innan han med barnen i varsin hand gick över gatan till lekparken.

2 kommentarer: