11 januari 2013

Det här är känsligt

God morgon

Dagen började med snöskottning. Vår väghållare hade nämligen plogat tidigt på morgonen och sett till att vi hade en hög vall av snö vid ingången till vår tomt. Det var kallt ute idag och blåsigt. Det sved på mina bara öron när jag stretade med skyffeln, men snyggt blev det.

Igår kväll fick jag låna en bok gjord av en mycket populär författarinna. Jag nämner inga namn för då blir jag kanske lynchad, men jag slogs direkt av hur dåligt den var skriven. Faktiskt så dåligt att jag tappade lusten att fortsätta läsa den. Det gödslades friskt med kommatecken, något som stoppar upp läsningen.

Nu något helt annat.

Som du kanske minns påbörjade jag en novellkurs för Jenny Bäfving.
Det första hon bad mig göra var en research hur novellerna i veckotidningarna var upplagda och vad som kännetecknade dem.
Det tog inte många noveller innan jag insåg att många av dem till att börja med saknar slut. Jo det är sant. Författaren har lämnat läsaren innan sista raden är skriven. Dessutom saknar de dramatik och gestaltning, har massor av felstavningar och är ganska torftiga.
Jag har ju skrivit alla möjliga sorters noveller i flera år nu och skrattar när jag ser det här. Naturligtvis finns det några noveller som är bra, men den största delen är sådant jag kan skriva på femton minuter. En skrivpuff helt enkelt.

Igår öppnade jag en hemsida för mitt förlag RaZaHa som jag tänker använda för att sälja noveller, filmmanusförfattarutbildningar, skrivböcker och sagoböcker. Allt via e-bok.
Tanken är att Zabine och Razmus ska illustrera böckerna och jag skriva sagorna, berättelserna.

Idag tänker jag försöka traggla mig igenom den dåliga boken i researchsyfte och även hinna redigera mitt manus så det kan åka till testläsare. Det ska bli väldigt spännande att höra vad folk tycker om Hat och en gnutta kärlek

Senare ikväll tänkte jag försöka få tid att göra om min mans hemsida Speed bygg & plåt
Flera av hans kunder har sagt att hans hemsida är mycket snygg och personlig, inte lik någon annan plåtslagarsida. Så jag sträcker på mig och tänker göra den ännu finare och ännu personligare.
Jag tror att människor vill se mer sådant och att de är less på alla stereotypa tråkiga sidor där man knappt får veta vem som står bakom företaget.

Nä du, nu tänker jag stänga nätet och köra igång med läsningen.
Ha det gott
Kram

2 kommentarer:

  1. Gissa om jag spekulerar hej vilt om den kända författarinnan med usel skrivkonst i bagaget?
    Lycka till med dagens skrivande - jag har just mejlat iväg veckans jobbtext till redaktionen och ska ut i snöyran för att fodra hästar och styrketräna - vedsläpandet du vet! :)
    Kram på dig!

    SvaraRadera
  2. Så himla spänd på manuset!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...