Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?13 januari 2013

En filmmanusförfattares vardag - Skriva-kaos

Att vara filmmanusförfattare är inte lätt må du tro. Det är extremt svårt att få en producent att intressera sig för manuset och många gånger är det lättare att lyckas om man skrivit en bok innan.
På det viset lockar du människor att vilja se det de läst.

Idag har jag surfat runt på olika sajter och känner hur det pickar i fingrarna av längtan att skriva filmmanus igen.
Under tiden jag surfar hittar jag ett antal bra att ha länkar som jag skickar in under texten: Att skriva filmmanus
Du hittar dem långt ned på högra sidan.

När jag tittar på min bloggsida ser jag att några författarbloggar finns på två platser och städar bort den ena. Tänk vilka fantastiska människor jag lärt känna på bara några år. Människor som likt mig kämpar med ord och älskar det.

Barnen spelar på surfplattan så jag har fått lite tid att leka jag med. Då passar jag på att beställa några fler filmmanusskrivarböcker, några på engelska och en på svenska. Återkommer om vilka det är då de kommer hem hit. Mycket intresserad över hur de är skrivna.

Bodil Malmstens bok Så gör jag är på 301 sidor med mycket så luft mellan kapitlen att den känns extremt lätt att läsa.

Har även fått hem tidningen Modern psykologi med numret som handlade om psykopaten Dexter. Har du tittat på den serien? Ha, ha...jo då den är speciell. Mycket speciell. Dexter mördar sådana som mördar. Han rensar bort slöddret. Det gör han utan att tänka en enda moralisk tanke. I Dexters värld finns inte sådant. Han är iskall. 
Jag blev ärligt talat fascinerad då vi tittade på några avsnitt. Han liksom hypnotiserade mig med sitt sätt att vara. Charmig och snäll mot de han bryr sig om. Stencool mot de som hamnat på fel sida av lagen. Fantastisk..
Naturligtvis har jag bokat ett års prenumeration av tidningen för den var urintressant och höll mig fångad från början till slut.

Vad tycker du förresten om tidningen Skriva?
Jag har prenumererat från första numret och älskar den. Herregud att inte någon kommit på den smarta iden att göra något dylikt tidigare. Det är nästan så att jag blir avundsjuk.
Innan den kom fnulade jag och en annan på att starta en tidning. I dagens läge är det ganska enkelt. Om inte annat kan man starta en nättidning.
Skrivande människor vimlar det av och det finns en törst att lära sig mer hos de flesta. Jag försöker läsa allt som finns om skrivande, men skriver bara ned det jag anser vara viktigt i min pärm. Jag tror att man ska följa det man tror på och inte försöka skriva som någon annan vill. Viljan är fri så att säga.

Det är dags att knyta ihop alla lösa trådar i mitt liv känns det som. Och en viktig sådan var appkursen jag gick i vintras. Jag har börjat, men inte avslutat arbetet med att skapa en fantastisk app efter en ide´jag haft länge. Det gäller bara att starta den. He, he...observera bara.

Nästa tråd är manuset. Det är mer än dags att få ihop det, skicka det till lektör och vidare till testläsare, sedan...får några utsedda förlag det på sitt bord. 
Enkelt va? Eller inte. Hm...

Mitt skrivbord är just nu en mardröm. Det ligger säkert tjugo böcker på det och minst hundra lösa papper med tips, tänkbara vändningar i manuset och annat.
Bredvid skrivbordet ligger en hög med 1, 2, 3....35 stycken tidningar av diverse slag:
Digitalfoto, Skriva, Mac word, iPhone, Ljud & bild, Internetworld, Nära, Vi i villa, Amelia mm. Många av dem är oöppnade. Kort sagt är det KAOS, om än ganska organiserat.
Men nästa vecka går barnen i skolan och jag är hemma. Voila, så blir det ordning på livet igen. På alla plan.

Nu ska jag avsluta för stunden och försöka få i mig lite mat.
Ha detInga kommentarer:

Skicka en kommentar