Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?25 april 2013

En början-311

"Försvunnen? Hur kan ett barn på fem år försvinna på en båt som inte är större än...låt säga tio meter? Ni skulle vakta henne", skrek den svartklädde, korpulente mannen.
"Jag försökte herrn. Jag försökte", sa den lille mannen som stod och bugade framför Castilliano – enväldig härskare över staden. Pino längtade hem till sin fru. Ville ligga tryggt i hennes famn istället för att utsättas för chefens vrede. Åh jo, nog hade han tagit hand om den lilla flickan. Det var hennes fel att handen värkte och hennes fel att en tå ömmade. Hon hade varit ett riktigt vilddjur. Helt galen. Jag hade inte en chans när hon smet ut genom fönstret och hoppade i vattnet. Men det kan jag aldrig berätta för honom. Då åker mitt huvud.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar