Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?1 maj 2013

En början-317

Martin lindade av papperet som satt runt blombuketten och drog i sig doften från de röda rosorna. Pernilla skulle säkert undra varför han köpt dem, men än så länge måste det vara en hemlighet. Han sprang uppför trappan och tog fram nyckelknippan för att öppna dörren, men stannade i rörelsen och lutade örat mot dörren. Underligt, tänkte han. Det lät som stönanden. Med en snabb rörelse tryckte han in nyckeln och vred om. Tänk om hon var skadad. Han rusade in och såg Pernilla ligga  i sängen med täcket uppdraget över sig. Hennes ögon var stora och rädda. Vid hennes sida låg en annan kvinna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar