Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?8 maj 2013

Trädgårdsjobb-snabbt internet-Sean banan

Idag har jag jobbat i en trädgård. Inte vilken som helst. Utan i Mariannes fina trädgård.
Det här möttes jag av när jag kom dit.

 Äppelträdet på bilden ska jag klippa nästa gång. Visst är det vackert. Tänk att få klättra i det där. Alla barns dröm.
Så här ser det ut i trädgården. Dagens uppdrag var att kratta och kolla vad som behövs göras inför sommaren. Det var en hel del pyssel som uppenbarades.
 Om du tittar noga ser du en figur uppe vid skorstenen. Det är Peter som plåtar in hennes skorsten. Det har ramlat ned en massa tegel på innergården.
 In action. Och ja, jag hjälpte till. Det var fin utsikt där uppifrån.
 De här sötnosarna har invaderat trädgården och kommer snart att försvinna. Vi ska nämligen lägga över dem en fiberduk och en hel massa jord.
Ja det var dagens uppdrag. Skönt att slita lite igen.

När klockan slog fyra packade jag ihop och hamnade i lååååååånga köer. Svettig till förbannelse och stressad som attan hämtade jag barnen i sista minuten. 
Egentligen skulle jag ha åkt till stan och träffat en vän jag inte sett på trettio år, men jag avbommade eftersom jag var så himla svettig och blev tvungen att ta ungarna när Peter gjorde ett ärende.
Imorgon är det nya tag. Min egen trädgård ska få en duvning. Förhoppningsvis hinner jag med manuset.
Men sen, ska jag träffa min vän. 

Lilla Zabine följde med en kompis hem och har ridit idag. Hon var lyrisk när hon ringde och frågade om hon fick sova över hos sin kompis. Lilla gumman. Åtta år och en liten dam.

Nu sitter vi och tittar på Sean Banans film. Eller...Razmus tittar medan Hampuz och Peter sover och jag skriver. Jag gillar inte filmen. Inte alls. Fattar inte att någon gör.

En glad överraskning när vi kom hem var att vårt fasta internet äntligen dragit igång. Och vilken skillnad det blev. Nu jäklar ska jag fixa till min hemsida.

Ha en trevlig kväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar