Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?2 juni 2013

Hur skriver du romance? Sex och erotik?

Sticker iväg tidigt på morgonen. Lämnar bilen i Tumba och tar pendeln mot Stockholm. Jag fortsätter att läsa boken SYNDA av Sylvia Day men fastnar inte trots vågade sexscener. Jag vänder bort texten från mannen som sitter bredvid mig. Lite skämsigt är det att läsa texten i boken. Hon använder orden kuk och fitta, vilket jag tycker är lite FÖR hårt språk. Det tilltalar mig inte alls egentligen. Inte så att jag är pryd, men själva orden känns för porriga.
När jag var ung hade jag en kompis som jävlades med mig genom att vara rå i käften. Han hade jättekul åt min reaktion. Som du förstår blir det inget sådant i min bok. Där kallar jag mannens organ för lem.

Jag gick till tunnelbanan och tog den till Odenplan. Min stukade fot surade ordentligt igår när jag promenerade från Hagagatan vid Odenplan till Centralen. På kvällen såg den ut som en fotboll och värkte infernaliskt.

Jag var först till kursen , sedan droppade resten in.
Simona hade en tung kasse med böcker med sig när hon kom. Det var böcker som hon själv läst och använt i sitt skrivande. En av dem heter On writing romance
Den är tillfälligt slut just nu i nätbokhandeln, men om du inte kan vänta finns den på Amazon.

När jag kikar på den hittar jag ännu fler. Det är lite lustigt att det bara finns utländska böcker om det här och att det faktiskt produceras mängder av bra skrivböcker där borta. Det börjar bli bättre här i Sverige, men vi har långt kvar för att matcha de andra.
Vad lärde ni er mer? Snälla, berätta? säger en av mina vänner. Och ja, vad svarar jag på det. Gå kursen, för Simona sa att det skulle bli fler tillfällen. Under tiden renskriver jag mina anteckningar och letar upp ännu fler bra att ha böcker.

En bra sak som Simona sa var att man inte skulle vara rädd att ringa folk när man researchade och det kan  innebära att man träffar folk som ger en massor av detaljer som man sedan kan använda i sitt skrivande. Ibland kan man hitta saker som man kan använda i nästa bok om det inte får plats i den första. Det finns människor som älskar att lära dig nytt. Som är pålästa om sitt ämne och passionerat förälskad i det de gör. Bokför all research noga. Förlaget kan nämligen ifrågasätta det du skrivit. Då är det bra att visa var du hittat det och hur du tänkt.
Se också till att vara trovärdig. Kolla upp detaljer. Även om du skriver fantasy. Viktigt, viktigt.

Nåväl, efter en dags intensivt pratande om sex och annat for vi hemåt efter att ha bytt visitkort och kramats. Jag kände att foten svullnat ännu mer eftersom jag inte hållit den högt. Åh vad jag hatar när något sådant här händer. När jag blir stoppad av smärta. Grrr...

När jag kom hem hade Peter dukat med mat och for iväg med en kompis. Jag åt glupskt och letade sedan efter böckerna Simone pratat om och rekommenderat. På Tradera hittade jag en bok från 1800-talet om klädedräkter från då. Fantastiskt tycker jag. Tänk att få bläddrar i en sådan gammal bok.
Jag köpte även två böcker vi pratat om på lektionerna. Dels boken Alltid Amber av Kathleen Windsor och boken Oskyldigt av författaren Judith Mc Naugh. Nu var det inte just den boken Simona pratade om, men jag hoppas den här är bra också. Jättespännande.

Peter kom hem igen och jag såg att hans rygg var rödsvedd efter dagens kontakt med solen. Sol är skönt, men det kan bli för mycket av det goda. Jag föredrar molnigt väder när jag jobbar i trädgårdar eller på tak. Fötterna blir kokheta när jag står på taken. Inte skönt alls. Det gäller att dricka, dricka och dricka. Det går litervis med vatten.

Eftersom det är ny månad måste jag nu sammanställa månadens fakturor och skicka dem till min bokföringstant. Tråkigt, men ett måste. Så nu min vän lämnar jag dig.

Sov gott3 kommentarer:

 1. Som vanligt har du full fart!
  Ta hand om din fot lite grann, var snäll emot den.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Intressant Anitha - akta foten idag! Kram på dig

  SvaraRadera
 3. Tack tjejer för omtanken. Jag ska bara städa idag. Inget trädgårdsjobb förrän på onsdag.

  SvaraRadera