Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?10 juli 2013

En början-380

Hon var inte min, men hennes svans viftade så fort jag visade mig.
"Är du här nu igen?" frågade gubben och sjasade iväg hunden som inte hade något namn annat än i min fantasi. "Kan du inte bara försvinna? Byrackan är min och stannar här."
Jag mötte hennes blick och skakade på huvudet med bestämda knyckar. Nä hon var inte alls den där elaka gubbens. Så fult kunde väl inte livet vara? Och om Gud nu fanns, vart höll han hus? Inte ens den elaka tanten som bodde några hus ner, kunde låta bli att le när hon träffade Sunny som jag döpt min älskling till.
"Hörde du inte vad jag sa? Försvinn", muttrade gubben och drog ned kepsen så jag bara anade de mörkbruna, kisande ögonen.
"Men", sa jag och knöt näven. "Jag brukar ju få låna henne. Bara en liten stund, snälla, snälla? Du sa samma sak igår och i förrgår."
Han skakade på huvudet och tog fram en svart pipa som han stoppade stinkande tobak i.
"Om jag kunde förstå varför du är så långsam i vettet jänta. Hör du inte vad jag säger?" Han böjde sig fram och slog lätt på hundens huvud. "Hon stannar här."
Sunny hukade och drog öronen bakåt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar