31 juli 2013

En början-398

"Är hon min?" sa jag och höll tummarna så hårt att fingrarna blev rödflammiga. "Min egen?"
"Ja, i alla fall i sommar. Vi tänkte..." Pappa harklade sig och tittade på mamma. "Vi tänkte att du skulle få visa att du kan sköta en häst. Vi vet att du tagit hand Pinocchio på ridskolan, men...det är inte riktigt samma sak. Den här måste du sköta dygnet runt. Jag har pratat med bonden och fått lov att hysa in Siri som hon heter. 
Mamma nickade och tog mina händer. "Vi vågar inte köpa henne ännu. Det finns så mycket annat i ditt liv."
Jag visste mycket väl vad hon syftade på. Varje måndag var jag på teaterskolan och onsdagarna var vigda åt karaten. Lisa hade pratat om att vi skulle börja på balett, men...nja...med min klumpiga kropp skulle jag väl likna en elefant.
"Lillis?"
Jag mötte pappas blick. "Ja."
"Du måste lova mig att sluta umgås med killarna nere på byn. Det är det enda vi kräver."
Åh nej, tänkte jag och såg min kille framför mig. Det var det jag visste. Pappa hade en baktanke med allt han gjorde. Nåja, det skulle nog inte bli så svårt att smita ut på nätterna. Jag kunde låtsas att jag sov. Det skulle bli många tidiga kvällar i sommar. Jag lade händerna bakom ryggen och fingrarna i kors. "Mm pappa."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...