Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?14 september 2013

En början-440

Sjukhuset var mycket större än jag mindes det. De vita dörrarna slog igen så fort bakom mig att det fanns stor risk att slå i hälarna och när jag stod vid receptionen och tittade mot korridoren verkade den luta inåt som om jag hamnat i en råttfälla och väggarna om några sekunder skulle falla över mig. Jag mindes också att tavlorna på väggarna var vitmålade och att det satt vita galler över fönstren.  Jag tittade på Adrian och hoppades att han skulle ta mig i handen för att gå ut från huset, men han bara log och sa:
   "Det är det bästa för dig älskling. I alla fall just nu."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar