Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?9 september 2013

Fem frågor


Jag fick ett mejl från min författarkollega Eva Holmqvist där hon ställde fem frågor till mig.


Vem inspirerade dig till att börja blogga?
Ingen. Jag bara började en dag och kunde inte sluta.

Hur väljer du ämnen att blogga om?
Jag jobbar med trädgård, tak, film och böcker och skriver om det. Emellanåt är jag på kurs och skriver då ännu mer i ämnet. Min nyfikenhet att lära mig mer gör att jag läser mycket faktaböcker och tidningar. När jag hittar något intressant delar jag med mig av det. Det blir mycket fotografier från när jag jobbar och en hel del skrivtips. Varje dag skriver jag En början som läsaren får för att antingen bara reflektera över, eller också fortsätta skriva på. I dagsläget är det nästa femhundra olika som ligger på min blogg.

Vad vet de flesta inte om dig?
Att jag älskar att sjunga och alltid gör det. Min lilla dotters vänner har ofta poängterat det och att Zabine gör likadant. Vi gör små egna visor och sjunger sånt som redan finns.

Vilka tre ord beskriver din stil bäst?
Energisk, glad och nyfiken som person
Jag skriver dock ofta om det svarta som finns i livet och det som händer bakom stängda dörrar.

Vad tycker du om att göra när du inte bloggar?
Då lutar jag knäna mot backen och sticker rumpan upp i vädret medan jag påtar i landet, eller också sitter jag djup försjunken i mitt skrivande och redigeringen av min kommande roman Hat och en gnutta kärlek. Naturligtvis tar mina tre småttingar upp massor av tid och jag älskar att sitta och lyssna i smyg då de diskuterar med varandra eller sina vänner. Dessutom snickrar jag på vårt hus. Vi har nämligen byggt på det åt alla håll. Det blir sällan tv-soffan för mig.

Fem andra bokbloggare


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar