Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?7 december 2013

En början-517

"Hur mycket får det kosta?" sa Raija och tog upp en stickad halsduk från en av diskarna. "Något runt hundralappen känns bra för mig. Inte mer i alla fall."
"Man får inte mycket för hundra kronor", sa Leif och tog tag i den vita prislappen som dinglade. "Den här kostar trehundranittionio kronor."
"Du skojar!" skrek Raija och tog tag i prislappen. "Ja banne mig. Du har rätt."
"Moster brukade ge oss ett varsitt ritblock i julklapp. Minns du det?" sa Leif och lade ned halsduken. "Hon gav oss i alla fall något. Mormor hade aldrig presenter med sig och pratade alltid om hur dyrt allting var. Kommer du ihåg det?"
Raija svalde och drog till sig en svart sjal med röda rosor på. Hon skakade på huvudet och satte ned näsan i sjalen. "Jag vill inte minnas. Det kanske inte är någon bra ide det här. Jag menar...vi har inte träffat släkten på flera år så varför ändra på det? Mamma skiter säkert fullständigt i om vi kommer eller inte."
"Hon ringde och bad oss komma. Har du glömt det?" sa Leif och lade sin hand på hennes. "Jag vet vad du känner och är osäker på vad som är bäst."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar