Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?30 december 2013

En början-535

Lene sneglade mot pappa som fortfarande stod utanför bilen och pratade intensivt i telefonen. Hon suckade och öppnade handskfacket. Med sina små händer lyfte hon ut en blank, svart pistol pappa förvarade där och började fingra på avtryckaren. Den doftade fortfarande krut. Lene visste mycket väl att hon inte borde röra vapnet, men vände den mot sig och tittade in i mynningen. Pappa hade talat om för henne flera gånger att pistolen var farlig. Hon satte in fingret i hålet och märkte att det passade precis. Lene hörde genom fönstret att pappa var arg på den han pratade med och kastade en snabb blick på honom innan hon försiktigt tryckte på den blanka avtryckaren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar