Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?3 januari 2014

En början-538

Roland kryper in i vardagsrummet där julgranen står. I fåtöljerna sitter mamma och pappa med varsin bok. Han beslutar sig för att få fart på dem och drar försiktigt i ena änden på girlanden mamma placerat över öppna spisen. Korten som stått på hyllan faller ned i golvet och glaset splittras.
    Mamma kastar boken på bordet och ställer sig på knä bland skärvorna. "Nej, nu får du ge dig. Måste du ha sönder allt vi äger och har? Kan vi inte få ha en lugn och skön julafton?"
   Pappa reser sig makligt upp och lyfter upp Roland i famnen. "Lillan, han är för liten för att förstå vad han gjort. Låt det där vara, jag hämtar kvasten i köket. Akta knäna."
   Mamma inser vad hon gör och reser sig upp. Det rinner blod från ena knäet och en tunn skärva sitt fast i det. "Attans", muttrar hon och drar försiktigt ut den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar