Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?7 januari 2014

En början-541

Barnen sprang in i vattenspridarens ljumma strålar gång på gång. Gräset fastnade på deras fötter och solen blänkte i dropparna som dröjde kvar på kropparna. En idyllisk bild av fyra glada barn utan några större bekymmer.
Mannen som passerade trädgården stannade och lutade sig mot staketet som omgärdade tomten. Han hörde inte till bygden och hade aldrig tidigare satt sin fot där. Barnens skratt lockade honom att le och han gled tillbaka till sin egen barndom. En tid han länge förträngt. Människor som passerade honom fnös och höll för näsan. Kläderna var smutsiga och han hade inte duschat på länge, länge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar