Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?12 februari 2014

En början-572

Det krasande ljudet fick mig att stanna. Tunneln var becksvart och jag såg inte ens handen framför mig. Jag kände mig lugn trots allt. Kängorna jag satt på mig tålde både det ena och det andra. De var en rest av mitt liv med Jens. Vi hade dejtat i över ett år när han bara försvann en dag. Eftersom han inte hade flyttat in trodde jag att han ville göra slut, men inte riktigt klarade av det.
Två månader senare hittade polisen hans kropp i en klippskreva. De trodde att han blivit mördad, men var inte säkra. Vad jag vet så gillade inte Jens klättring, men han hade en utrustning på sig och bar skor som var avsedda för att bestiga berg. Underligt att jag inte visste så mycket om honom, men vi levde där och nu när vi träffades. Jag hade aldrig träffat hans familj, men respekterade hans önskan.
På begravningen tittade de snett på mig och tilltalade mig knappt. Hans lillasyster som jobbade på ett stort modehus och skröt om det, kramade mig lätt och sa åt mig att gå därifrån.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar