Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?7 mars 2014

En början-591

Tre blåa vattenflaskor var det första jag såg. Det bubblade svagt i den som stod i mitten och jag undrade för mig själv varför.
Solen lyste svagare nu. Jag hörde barn som skrattade och när jag fått på mig glasögonen såg jag att flera av dem satt på huk vid strandkanten. Då och då hoppade de bakåt som om något hotat dem.
Konfunderad reste jag mig upp och gick ned mot stranden. Jag ångrade snabbt att jag inte tagit på mig badtofflorna, men härdade ut och tog små korta andetag tills jag kände sval, blöt sand under fötterna.
Ett av barnen lutade sig över vattnet och höll i en pinne som han petade på något med. Plötsligt hoppade något stort och mörkt upp ur vattnet och högg honom i näsan. En lång tentakel syntes ovanför barnets huvud, och han jobbade frenetiskt på att få bort djuret, eller vad det nu var, från ansiktet. Mellan pojkens ben såg jag en stor blodpöl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar