Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?15 maj 2014

En början-648

Din jävla skitstövel, brukade hon tänka när hon tittade på honom. Din jävla, jävla skitstövel. Hur fan kan jag älska dig. Hon följde honom med blicken när han vattnade den vita honungsrosen, och klippte bort döda kvistar och blad. Han höll blomman i handen och doftade på den, tog bort en snigel som klamrade sig fast i stängeln.
Jag borde mörda honom, tänkte hon och tog ett djupt andetag. ja, det borde jag. Jag borde ta hans liv som han tagit mitt. På det här sättet är jag mer död än levande. Jag kan inte slita mig. Klarar inte att gå hur mycket jag än vill.
"Slår han dig", hade hennes mamma frågat när hon hennes min blick på honom sist de var på familjemiddag där.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar