Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?4 juni 2014

En början-662

"Barn ska synas men inte höras", muttrade Agda och stoppade in en snus under läppen. "På min tid var det minsann fason på barnen. Då hade aldrig sådant här hänt", fortsatte hon och tittade så intensivt på barnen som kröp ihop utanför tältet att de trodde de skulle dö av hennes blickar. Teodora som var äldst lösgjorde sig från lilla Amanda och reste sig upp. Benen skakade på henne och rösten bra knappt när hon harklade sig och tog sats.
"Sitt ner för Guds skull. Sitt ned jänta", sa Agda med ett tandlöst leende. Hon vände sig till barnen igen och muttrade: "Ni ser ut som om jag skulle äta upp er. Jag sa ju bara att ni för ett evinnerligt oväsen. Era mopeder knattrar runt min husknut hela dagarna och ni ser ut som om ni klätt er på soptippen."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar