Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?



19 augusti 2014

En början-711

De två männen tog tag i varsin arm på mig och baxade in min smärtande kropp i den hemsnickrade två gånger två meter stora buren. Gallret av bambu sviktade när jag tryckte mig mot det, men gav inte vika. En doft av gyttja kändes och mina ben hade domnat bort av kylan och läget. Sittande på golvet med huvudet lutat mot knäna kändes värken i ryggen mindre. Slaget mot ändryggen hade nog varit hårdare än jag trodde. I månskenet såg jag en stor blåskimrande skalbagge gå mot mig. Var den månntro giftig? tänkte jag och funderade på att slå ihjäl den med knuten näve. 
Ett klafsande ljud närmade sig bakom mig. 
"Nu är du inte så cool längre", sa en röst jag kände igen. Det var den mörkhyade mannen som fångat mig. Han var säkert två meter lång och hade fötter storlek fyrtiosju. En jätte. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar