Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?29 augusti 2014

En början-718

Torkel höll den vita fjärilen över vingarna och satte den mot det flackande ljuset. Lukten från de svedda vingarna kittlade honom i näsan, och han nös. En, två, tre gånger. Fjärilen sparkade förtvivlat för att komma loss och det vita hade blivit svart.
"Men, vännen. Vad gör du?" sa Robert och tog ifrån sonen resterna. "Förstår du inte att det där är farligt. Du kan bränna dig."
Torkel släppte inte fjärilen utan mosade istället den mellan fingrarna.
"Kom här. Det är dags för frukost", sa Robert och tog sonens hand i sin. 

Bordet stod dukat ute i köket och vid ena änden satt en gammal kvinna med det gråa håret uppsatt i knut. Hon studerade en fluga som hamnat i hennes mjölkfyllda tallrik.
"Mamma, ge Torkel frukost. Jag måste iväg till jobbet."
Kvinnan nickade sakta och reste sig från stolen. Kläderna hängde runt den smala kroppen och på fötterna hade hon ett par turkosa tofflor.
"Mormor fixar mat till dig. Jag kommer hem om några timmar", sa Robert och hjälpte sonen med stolen. "Gör inget dumt idag."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar