Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?1 oktober 2014

En början-735

Cassandra böjde sig ned och tog upp snö som hon kramade till en snöboll. Med ett skratt kastade hon den mot Pär som stod på andra sidan staketet och tog på sig sina stövlar.
Sekunden innan bollen nådde till hans huvud, satte han sig ned med en duns och svor lågt när skosnören halkade runt i handen. Det var svårt att knyta med vantarna på, det visste Cassandra och tyckte synd om honom. Hon letade sig fram till brädan som satt lös och kröp igenom hålet. 
"Förlåt", sa Cassandra och borstade bort snön som täckte hans rygg. "Jag var bara tvungen. Visst är det härligt att vi äntligen fått vinter?"
Pär muttrade något ohörbart och reste sig upp. "Ska vi gå då?" sa han och öppnade den vita järngrinden som protesterade med ett högt gnisslande.
"Ska du inte vänta på din mamma?"
Han skakade på huvudet och tittade ner i backen.
"Är hon på det viset?"
Pär gäspade utan att hålla för handen för munnen. "Mm, hon sover. Jag somnade inte förrän klockan tre inatt när hennes vänner gick hem."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar