Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?17 oktober 2014

En början-746

Milla drog med pekfingret efter glaskanten och såg det vita pulvret falla ned på botten av vätskan. Ett högt gnissel bröts tvärt av när hon lyfte på fingret och istället lade det mot de rödmålade läpparna. Doften av honung som kokats fick henne att må illa. Jag måste bort från det här stället, bli vuxen och hitta en vettig karl, tänkte hon och tittade ned på mamma Britta som stod vid spisen som vanligt. Milla funderade ibland på varför mamman gjorde så. Älskade hon inte pappa? 
Ett sista svep över pulvret, sedan måste jag gå ner till dem. Hon skrattade till när hon tänkte på pappa Emil. En av de sista i sin ätt, och arvtagare till miljoners miljoner. Det är nog bäst att jag håller mig väl med honom trots allt, tänkte hon och sköt in stolen mot skrivbordet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar