Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?30 november 2014

En början-775

"När reser vi", viskade Elena och drog upp kjolen så att den inte hamnade i vattnet. Hon drog fötterna över sandbotten och sökte efter musselskal. De skulle kunna ha det som extrakost på båten om konserverna tog slut. Vatten hade de lastat på i massor. Ett jobb som tagit flera timmar i anspråk. Undrar om jag luktar svett, tänkte Elena och samlade ihop håret i två tofsar. Först flätade hon den ena, sedan den andra. Nästan omärkligt lyfte hon på armarna och sniffade under dem, nej, det kändes inget. 
"Vi reser när vi fyllt båten", sa Dickie och hivade ombord två stora trälådor. Vi har nog minst tio kvar."
"Tio? Hur ska det få rum i den här lilla skorven", frågade Elena och såg att kjolen nuddade den blanka ytan och drog upp den ännu högre. Vi då? Var ska vi sitta?"
"Ajabaja, inga fula namn på min prinsessa. Hon må vara liten, men hon kan ta mycket mer än du tror."
Båten krängde till och nästan kantrade när Julius lade ner en hög med sidentyg. Han log ansträngt mot Elena och ryckte på axlarna. "Det är frökens packning som väger mest."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar