Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?14 februari 2015

En början-824

Vattnet strilade ner över min rygg och vidare längs höfter och lår. När det landade på fötterna kände jag att stickandet från kylan byttes ut till värme. Vi hade suttit en hel dag med pimpelspöet i handen och ändå bara fått två ynka abborrar som inte kunde vara speciellt gamla. Nåväl, katten vi sett i trädgården kunde få fisken, och om vi hade tur skulle hon eller han äta upp mössen som huserat på vinden inatt.
Mannen med de stora polisongerna borrade upp flera hål. Han bytte ställe sex gånger. Ville ha stora fiskar, inget småjams, sa han till oss.
Jag hade ryckt i spöet med jämna mellanrum som vi lärt oss, och gått in i någon slags meditativ dvala. Tankarna jag burit flera dagar surrade i huvudet och jag kom snabbt in på det som hänt tidigare i veckan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar