3 mars 2015

En början-837

"Poängen med ett bröllop är väl ändå att två som älskar varandra ska förenas?"
Frågan hängde i luften mellan paren. Samtalet hade stannat upp och det riktigt syntes hur mycket de grubblade innan de svarade. Sebastian räckte upp handen, men tog snabbt ner den igen. 
"Ekonomi är inte att leka med. Det gäller att man är överens. Att Katarina och Erik kan dela på pengarna de får. Vet någon av er hur mycket det rör sig om?" Han tittade på Mikael som var den som kommit med förslaget.
"Nej, jag har i alla fall inte sagt något. Har du det Mia?"
"Nej", sa hon så snabbt att Mikael rynkade ögonbrynen. 
Gänget hade samlat ihop pengar genom att satsa dem i trisslotter och lagt vinsten, som för övrigt blivit ganska hög, i en stor pott och med bultande hjärtan lämnat dem till Mikael som ökat på vinsten genom att spela poker på stadens casino.
"Ni vet att det är över en miljon kronor", frågade han de andra och gapflabbade. "Jag måste erkänna att det känns en gnutta kymigt att lämna över så mycket till dem. Ni vet väl allihop hur duktig Katarina är på ekonomi?"
Mia tittade upp från kortet hon skrev. "Det där är inte shysst, Micke. Hon gör sitt bästa."
"Att spendera pengar menar du?"
Urban hyssjade dem. "Tysta nu. Ta bort kortet Mia. Här kommer Erik."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...