Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?6 april 2015

En början-859

Jag styrde jeepen längs sandstranden och såg att däcken lämnade djupa spår. Små kräftliknande djur sprang mot vattnet när de hörde motorljudet, och långt ute i vattnet såg jag fenan på späckhuggaren. Min kamera hade trillat ner på golvet och stativet var nerkört i det minimala bagageutrymmet.
Mina svettiga händer gled över ratten och adrenalinet fick mig att nästan hyperventilera. Äntligen skulle jag få chansen att fotografera ett av jordens vackraste djur. Pengarna till redan hade jag lånat och hur jag skulle betala tillbaka dem fick bli ett bekymmer när jag kom hem igen.
Jag stannade och tog fram kikaren. Splaschen när späckhuggaren landade mot vattenytan ekade över viken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar