Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?8 april 2015

En början-861

Flygplanet flög tätt över trädtopparna och landade på ängen som bonden nyss slagit. Flera kostymklädda män klev ur och gick runt planet som om de letade något. 
Ytterligare ett plan dök upp på himlen och cirklade runt, högt uppe.
Jag tog av mig solglasögonen, rädd att solskenet skulle reflekteras i dem. Som tur var hade jag på mig de gröna byxorna och gröna skjortan idag. Zooägaren hade fortfarande inte printat bokstäverna på ryggen på den, men vad kunde jag vänta mig av en som inte ens bar skjorta när han gifter sig.
Det andra planet flög i allt vidare cirklar och försvann.
Männen samlade ihop sina ryggsäckar och bytte om till kängor och militärkläder, fällde ner baken på planet och körde ut en jeep.
Det var dags att dra, tänkte jag och smög ut till vägen där min motorcykel stod. Hon startade på första försöket och när jeepen kom ut på vägen låg jag tätt efter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar