Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?10 april 2015

En början-863

Han var mannen jag skulle gifta mig med. Det visste jag med bestämdhet. Jag hade kartlagt hans liv i minsta detalj och väntade bara på rätt tillfälle. Tanken var att stöta i honom på väg in i hissen och sedan inleda en diskussion på vägen upp. Det tog cirka tre minuter att åka de femton våningarna.
Ett aber vara att hissen måste vara tom förutom oss, och att jag led av klaustrofobi.
Ett alternativ jag hade var att helt enkelt parkera min scooter vid hans bil och vänta tills han kom.
På min vägg hemma hade jag satt upp alla fotografier i den ordning jag tagit dem. Ett av dem gjorde mig enormt upphetsad. Han bar bara en handduk över höfterna och jag mindes att det varit både kallt och läskigt att balansera på en gren i det höga trädet utanför hans fönster. 
Han svarade aldrig på mina brev och lade på luren när jag ringde, men än fanns tid att snärja honom. Kvinnan som han haft med sig inatt var säkert bara en slampa han plockat upp på en krog för att få sex. Det unnade jag honom. Allt sådant skulle ändras när vi gifte oss. När han var min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar