Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?14 april 2015

En början-866

Minya tog på sig Melvins skjorta och knäppte den ända upp till halsen.
"Urk, jag kvävs om jag ska ha det så här", sa Minya och drog i skjortkragen. "Kan vi inte skippa alltihop?"
Melvin satte på sig Minyas fleecetröja och tittade på tvillingsystern. Hennes hår var lika rufsigt som hans och ingen skulle ens ana att de bytt identitet. "Du behöver bara göra provet, sedan kan vi byta tillbaka. Vi ses utanför toaletterna på er våning klockan två. Jag måste rusa nu. Hoppas att dina kompisar inte blir alltför närgångna. Usch och fy för att kramas med dem."
Minya drog på sig Melvins jeans och skrattade när hon såg att han hade problem med att ta upp benet över stången på cykeln. Det var inte så lätt att cykla med kjol, men det blev han väl snart varse.
"Melvin. Kom och ät frukost", ropade mamma.
"Jag kommer", svarade Minya och tittade en sista gång i spegeln innan hon sprang ner för trapporna och in i köket.
"Har du någon aning om varför Minya bara stack? Har hon ätit frukost redan", sa mamma och vände sig från spisen för att servera gröt. 
Minya ryckte på axlarna och grymtade ett knappt hörbart "Jag vet inte."
"Konstigt är det i alla fall", muttrade mamma och lade fram en sked på bordet. "Var det inte idag du skulle ha prov i kemi?"
Minya nickade.
"Har du läst ordentligt? Minya har väl hjälpt dig som jag bad henne. Hon är duktig på både kemi och fysik. Det ska du utnyttja."
"Mm", mumlade Minya och ställde tallriken på diskbänken. "Jag måste gå."
Hon satte först på sig sina converse, men kom på vad hon gjorde och bytte dem snabbt till Melvins, som inte alls var lika sköna. De klämde över tårna, och skavde på hälen. Han ska få betala dyrt för det här, tänkte hon och drog på sig Melvins turkosa jacka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar