Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?22 juli 2015

En början-924

Jag hade räknat tegelstenarna flera gånger nu. Både på höjden och längden. Huset var exakt 205 tegelstenar långt och över dörren satt en pingla som såg ut som en katt hängande i halsen. Det hade blivit imma på fönstren och jag frös om både fötter och händer. Egentligen borde jag väl starta bilen men det fanns inte tid, eller lust att luta mig fram och göra den där lilla knixen med handen.
Det knackade på rutan och jag vände blicken mot den. Utanför stod en man i uniform. Hans mungipor var nerdragna och jag såg två djupa, lodräta streck mellan ögonen. Knackningen intensifierades och han nickade mot mig - två snabba, korta nick.
"Ja", sa jag i samma stund som vindrutan åkte ner.
"Jag har passerat din bil flera gånger. Är allt okej?"
"Jo", sa jag och rörde på tårna för att väcka benen. "Jag bara vilar lite. Har kört långt."
"Aha, på det viset", sa han och gjorde en rörelse med handen mot kepsens skärm. "Då ska jag inte störa."
Jag såg honom skriva något på ett block och hörde honom varva motorn och backa - väntade på att se bilen försvinna förbi mig.
Men istället stängde han av bilen. Låste dörren och gick mot mig. Han hade tagit av sig kepsen och jag såg batongen svänga mot hans lår.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar