Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?24 augusti 2015

En början-935

"Leta efter nyckelorden i texten och skriv sedan en novell ur ditt eget huvud", sa läraren och ställde sig bredvid Malin som just tog upp pennfacket ur väskan. "Du ser orden på tavlan Malin Pehra?"
"Ja", sa hon och undrade om han stannade vid henne för att hon varit först upp med pennan, eller om det var ännu ett försök att trakassera.
Läraren grymtade något ohörbart och fortsatte till Nefra som öppnat sin anteckningsbok.
Malin studerade hans knyckiga gång, och hur han höll den högra armen med vänstra handen tätt överarmbågen. Han hade visst haft en stroke och skulle eventuellt aldrig bli som han var förut. Det ljusa lockiga håret var ersatt av en grå massa av ostyrigt hår, och ryckningarna i vänstra mungipan ökade när klassen stökade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar