Hat och en gnutta kärlek. Mitt pågående bok- och filmmanusprojekt

Mitt pågående manusprojekt nr 1:
Romantic-crime romanen Hat och en gnutta kärlek

Benjamin är trettiosju år när han blir gripen efter femton råa våldtäkter som eskalerat till mord. Charlie är trettionio och författarinna.
När förlaget skickar Charlie till fängelset för att skriva en biografi om Benjamin startar de något som är omöjligt att stoppa.

I skriftens spår kommer hemlighet på hemlighet upp och ingen är oskyldig.
En enkel fråga hade kunnat förhindra det som hände den lilla pojken.

Ideén till den här boken kom till mig via media. En liten artikel i en tidning som jag sparade i flera år och aldrig kunde få ur huvudet. Jag undrade ständigt vad som gjort Benjamin till seriemördare och hur han tänkte.
Driven av det har jag gjort grundlig research och läst massor av böcker.
På vägen har jag insett varför Benjamin gjorde det han gjorde, men har svårt att förstå dem runt honom.
Ett barn föds inte ont, eller?9 oktober 2015

En början-959

Någon låg och sov i huset. Snarkningarna och de djupa suckarna tydde på att det var en man, men säker kunde hon inte vara. Det hade Lisa lärt sig första veckan i yrket. Hon drog ner luvan över ansiktet och jobbade intensivt med att dra på sig handskarna när Teddy knackade henne på axeln.
"Är du klar", viskade han.
Lisa nickade och satte fingret över hans läppar. Hon pekade mot en vit dörr längre bort i hallen och lade båda händerna mot kinden och lade huvudet åt sidan medan hon blundade.
Teddy var döv och "hörde" med fötterna i vanliga fall, men nu hade han skorna på. Han hatade att vara utestängd från Lisas värld. Att läsa på läpparna var ingen konst, men han saknade ljudet från kvittrande fåglar och framförallt hennes röst. Teddy mindes stunderna hon sjungit med sin klara stämma för honom och var fullt medveten om att hon bytt ut karriären som popartist till inbrottstjuv för hans skull.
De jobbade snabbt. Plockade på sig allt de såg. Hittade gömda plånböcker, vigselringar, ja till och med pengarna mannen gömt i garderoben. De gick från rum till rum, svartklädda från topp till tå, gömda i dunklet. Ficklampans sken spelade över inredningen. I köket fanns ett skafferi och bakom alla konservburkar, längst ner vid golvet hittade de ett träskrin med vackra utsirningar.
Lisa reste sig upp från golvet i det lilla utrymmet och hyssjade Teddy som stod i dörröppningen och hejade på henne. 
Snarkandet hade upphört, och när hon tittade ut i hallen såg hon att den vita dörren in till sovrummet stod på vid gavel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar