8 januari 2024

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag.
Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen.
Peter skjutsade oss och Hampuz följde med för att hjälpa honom.
Zabine är helt slut efter helgerna som varit och hennes händer darrar när vi sitter och lyssnar på läraren. Det blir roligare och roligare i svenskan och nu har vi kommit till delen där vi skall skriva sagor. Har inget minne av att min skoltid var lika rolig. Hm
Zabine härdade ut genom lektionen och vi blev hämtade halv tolv av Peter som varit och köpt virke till Hampuz rum medan vi pluggade.
Vi åkte över till Jysk och införskaffade en ny kontorsstol till Zabine (likadan som den jag köpte innan helgen) och en gamingstol till Hampuz. Vi har allihop suttit på "vanliga" stolar och min falska ischias har blivit värre.
Zabine har ingen riktig styrka i mage och rygg eftersom hon legat så många timmar i soffan och sängen, men vi bygger sakta upp området genom att hon rider och tränar. Med små, små myrsteg kommer hon tillbaka till det vanliga livet.
På hemvägen ringer veterinären och berättar att hon är på väg. Panik! Visualiserar Tritill framför mig och säger åt honom att gå till stallet och vänta. Ha, ha...tro det eller ej. När vi kommer åkande på vägen ser vi dem stå och hänga vid stallet.
Släpper in dem i stallet och springer in för att byta om till varmare kläder. Trär på mig ett par mamelucker i fleece och kränger på mig tjocka ridbyxor, trär fötterna i värmekängorna, drar på mig en ullväst och jackan över. Avslutar med tjock ullmössa, ullvantar och halsduk som når över näsan.
Vaccinationen går på ett kick och veterinären är varsam mot Tritill som haft sprutskräck, men verkar acceptera faktumet mer och mer. Han nosar på henne och tittar på mig. Jag trär över grimman och tar ett hårt tag i den, beredd på att han ska försöka slita sig, men icke.
"Klart", säger hon och smeker honom över mulen. "Duktig häst"
Han får en godisbit och jag kilar över till Stina som är supercool och står blickstilla när jag sätter på henne grimman, nosar på tjejens framsträckta hand, och jag gör samma procedur med henne.
"Klart", säger veterinären och Stina tittar uppfodrande på mig.
"Varsågod", säger jag och räcker henne en godis. "Duktig tjej"
När det är tomt på gården sadlar jag Stina och sätter på henne ett träns. Jag skippar grimman idag för hon verkar vara lite "het".
Jodå, det var hon.
Trille springer före och hon efter, livrädd att komma mer än en meter ifrån. Hon töltar, travar, skrittar och galopperar.
Tritill är ju lite högre än henne och har längre ben, så hon får ligga i emellanåt. Hon (och jag) älskar att flänga fram i galopp. Snabb sådan.
Det börjar mörkna och mina fingrar har domnat bort av kylan trots att jag använder värmehandskar.
När jag tagit av alltid släpper jag in dem i stallet igen och de mumsar i sig sin mycket välförtjänta mat.
Hela familjen äter bullar och muffins som Peter köpt, sedan kryper jag ner under tjocka filten i soffan intill Zabine, och somnar. I alla fall en stund.
Nu sitter jag upp på kontoret och väntar på att Peter ska komma. Fakturadags igen.
Om en timme är det tid att gå ut till hästarna och ge dem kvällsmål, och samtidigt rasta hundarna, spela lite fotboll i stallet.
Iza och Tritill brukar skjuta den mellan sig under noga koll av mig. Vill inte att Tritill av misstag ska sparka Iza. Underbart att se samspelet och att Tritill ber om att jag ska öppna boxdörren så han får vara med.
Jag ska spela in det så ni får se hur de gör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...