Om mig

Lite om mig:Jag heter Anitha Östlund Meijer och har så länge jag kan minnas älskat att skriva och läsa. När jag lärt mig bokstävernas magiska värld hängde jag alltid över en bok, och på svenskalektionerna hade jag turen att ha en underbar lärare som peppade mig att skriva noveller och början till små böcker.
På den tiden fanns inga datorer och jag satt med min väl söndertuggade blyertspenna och författade ihop text efter text som jag sedan fick läsa upp högt inför klassen vilket jag tyckte var mycket pinsamt, men samtidigt kul.
Ett annat stort intresse jag har är film och jag har både sett och äger massor av sådana.

Jag är idag på mitt femtioförsta år, har tre småttingar i varierande åldrar, och gick år 2010 Manuspiloternas ettåriga kurs för att lära mig hur man skapar superba filmmanus av mina texter.
Jag bor ute i underbara Grödinge i ett litet hus med min familj.
Varje dag totar jag ihop en början och försöker också att skriva ett dagboksinlägg.
Naturligtvis är ett filmmanus på g, och en, förhoppningsvis några böcker.

Varje gång någon skriver och berättar att mina texter berört dem känner jag en djup tillfredsställelse i mitt hjärta. För till syvende och sist är det väl det allt handlar om?
Att beröra och ge någon tankar som kanske aldrig virvlat förbi deras hjärna utan din text. Att ge någon ett skratt eller en tår, eller bara få någon att stanna upp några sekunder för att tänka på det du skrivit om.

PROJEKT PÅ G:
 • Så småningom kommer du att ha möjlighet att ladda ned min e-bok En början där du hittar över åttahundra olika börjor till dina noveller, böcker eller dikter.
 • Jag redigerar manuset HAT och en gnutta KÄRLEK för fullt, sedan ska det ut till testläsare och lektör.
 • Sommaren 2013 fick jag som sagt var hederspris i Allas veckotidnings stora novelltävling, och har gått Jenny Bäfvings novellskola för att lära mig bli en ännu bättre författare.
 • Jag gick Leffe Delos skrivarkurs vintern/våren 2013
 • Jag har också gått kursen Att skriva för barn med Ylva Carlsdotter som lärare. Ett barnboksprojekt ligger i hyllan och jag researchar för fullt. En ledtråd är att det handlar om 1700-talet. Miljön är min barnndomsstad Söderhamn.
 • Jag gick Ann Ljungbergs kurs Skrivarprat vintern 2012 och en annan kurs hon är lärare i (Digitala affärsmodeller). Behöver jag säga att min värld vidgades. Jag lärde mig massor på båda kurserna.
 • Vintern 2013 hann jag gå några kurser i hur man jobbar med social media
 • En intensivkurs vad som krävs för att få ett tv-filmmanus antaget finns också där. Lärare var Johann Zollitsch. Det var på Kulturkrafts initiativ.
 • 2013 gick jag en kurs i bokbranschkunskap som Petra König startat, och lärde mig allt om hur det går till i bokbranschen, och ja, den finns på Skrivarakademins kursbilaga
 • 2014 gick jag en kurs som heter Redigera romanen via Ann Ljungberg. När jag ändå höll på gick jag kursen Skriv en serie
 • 2014 lärde jag mig InDesign och Scrivener, två mycket bra program jag rekommenderar
 • 2015 fick jag ett alldeles eget skrivarhus och påbörjade äntligen redigeringen av manuset Hat och en gnutta kärlek igen
3 kommentarer:

 1. Precis. Det handlar om att skriva för att beröra. Alltid någon som känner igen sig eller så är det någon som inte känner igen sig men blir berörd. Jag är inne och kollar in dina flikar och undrar hur man gör på blogger för att få in kategorier? Blir lite lättare hitta för läsarna på bloggen om jag får ordning på det. Skulle vilja ha noveller tex under en flik men har ingen aning om hur man gör! Vet du?

  SvaraRadera
 2. Hejsan Anitha! Du har en fin blogg men massor av innehåll! Texter ur hjärta och svåra miljöer. Lycka till med allt!

  SvaraRadera
 3. Hej Anitha! Känner att jag verkligen vill säga hej nu :) Du är värd så mycket beröm som ständigt både driver ditt eget skrivande framåt på så många sätt och generöst lyfter andras. Blir glad varje gång du lämnar spår och kommer på mig själv med att återigen sakna puffen som blev ett varmt sätt att hålla kontakten med ordälskande människor. Får se om jag hittar dit igen en dag. Kram och fortsätt leka med alla dina bokstäver!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Renovering av stallkammare och stall

Stallkammaren är viktig för en hästmänniska, ja för hästen med förstås. Allt som behövs ska finnas där. Peter fick min gamla stallkammare fö...