29 juni 2009

TEMA att härmas

Det var söndag och vi var allihop lite loja av både nattens bravader och värmen som dallrade mellan husen.
Vi var ett gäng tjejer som var singlar allihop och hade blivit bästa vänner. Jag var väl den som stack mest ut, med mitt olikfärgade hår och det höga stela partiet som fanns på mitt huvud. Högt skulle det vara, så massor av spray sprutades i härligheten varje morgon.
När man vaknade såg håret ut som lutande tornet i Pisa, men styrdes snabbt till med lite vatten.
Idag finns det en variant som kallas hockeyfrilla och det är väl vad jag hade.
I ena örat hade jag en tjock 24 karats guldring och ännu en (fast mycket mindre) ovanför den. Näsan pryddes även den med en tjock yttepytteliten guldring.
Smink existerade nästan inte i mitt liv, istället solade jag solarium som en galning och såg ut som om jag precis kom från utlandet, ständigt.
Min klädstil var även den lite extrem, men tjejerna hade accepterat mig som jag var, och vi var ett glatt gäng.

En dag när vi som vanligt satt ute på krogen på Medborgarplatsen berättade Mia som var en superblonderad blondin som älskade smink och kortkort att hon träffat en tjej på krogen som var en exakt kopia av mig. När hon berättade hur kvinnan sett ut lät det som om hon tittat i samma spegel som mig.
Samtalet gick över till att handla om killar, killar och killar, och den andra tjejen glömdes bort.
Tills…

Ännu en helg var över, och den här gången hade jag åkt hem till mina kära föräldrar så de andra hade varit ute utan mig.
Jag ringde Pernilla för att kolla hur de haft det.
”Tjena gumman, hade du det bra däruppe?”
”Nja, det fanns som vanligt ingenting att göra, så jag fick lappsjuka efter en halv dag och ville hem. Jag saknade er, och Stockholm.”
”Ja, du skulle varit med” sade hon, och fortsatte ”Vi träffade din absoluta lookalike, herregud Kimberly hon måste ha sett dig ute och härmat dig rakt av. Till och med ringarna du har i örat har hon. Det var lite skrämmande att se”
”Pratade ni med henne?”(jag blev intresserad av kvinnan som uppenbart gillade min stil) Vart var ni i helgen?”
”Nu skall vi se, hm…På fredagen började vi kvällen på Kelly´s för att sedan dra till London-New York, men det var urtråkigt, så vi landade framåt morgonkvisten på den där båten. Attans jag har glömt namnet”
Jag hörde hur Pernilla funderade för sig själv.
”Patricia menar du?” Jag snurrade på telefonsladden som om igen såg ut som ett förvirrat skatbo.
”Ja, just det. Nåväl, på lördagen och söndagen stack vi till Alladin direkt efter träffen hemma hos Kicki. Vi ville dansa, och hade ingen större lust att valsa omkring i en massa oändliga köer.”
”Så då har ni haft en rolig helg då? Själv har jag ridit på syrrans ponny och sprungit ut skogen med hundarna. Klarar inte av att bara sitta en hel helg. Det riktigt kryper i mig.”
”Förresten, vi träffade miffot, ja du vet hon som härmar dig. Jag frågade henne var hon hittat sin klädstil och hon berättade att hon sett en skithäftig tjej ute på krogen en natt som hade en superball frisyr och skithäftiga kläder.(hon skrattade till) Uppenbarligen var det dig hon såg. När jag berättade att vi är kompisar bad hon mig fråga dig hur i h-e du får håret att stå upp som ditt gör? (nu skrattade hon ännu mer) Jag talade om för henne att du ville ha en egen ickekopierad stil och att hon skulle söka sin egen personlighet istället. Jisus, Kimmy jag höll på att åka på en smocka. Hon var pissur och bad mig dra åt helvete. Som tur var kom de andra precis när det hände, och tog mig därifrån.”
”Ja, ja det är väl inte så mycket att göra. Får väl hitta på något nytt. En jäkla härmapa skall inte få stoppa min kreativitet.

Nästa gång vi gick ut hade jag skapat en ny häftig stil, och hur jag såg ut då, det får ni gissa.

1 kommentar:

  1. Tittar man ut över publiken på en hårdrockskonsert är det svårt att se något annat än svarta t-shirts. Behovet att höra till är nog minst lika stort som att sticka ut.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...