2 oktober 2009

TEMA Leka

Idag tänkte jag att ni skulle få en inblick i min hjärna och få reda på hur jag tänkte när det gällde dagens tema. En udda skrivpuff för att öka förståelsen i mina tankar.

När jag läste att dagens ord var leka skrattade jag till lite och började direkt fnula på att skriva om att leka med någons känslor. Naturligtvis skulle texten vara lite ruskig och få den som läser att känna.
Ha, ha…sedan tänkte jag om, för att varje dag läsa om bedrövelser är väl inte så kul, det finns det nog av i massmedia.
Hur som helst ringlade tankarna iväg igen mot att jag skulle skriva om ett eller flera barn som lekte med tändstickor, och tände på hela kåken, och… STOPP! Jag skulle ju inte skriva om bedrövelser.
Nåväl, jag kunde ju alltid skriva om barnens lek, eller om en lek som gick fel, eller... Nej! Nu var jag där igen.

Medan dagen gick och jag gick igenom mina mejl och kollade lite på tradera efter en parkas till lilljäntan funderade jag på temat och fick trycka tillbaka den där lilla rösten på axeln som ivrigt pockade på och ville berätta en rysare.
När klockan närmade sig hämtning av barn och lunchen intagits på stående fot medan lillen envisades med att kasta all spagetti till hundarna fortsatte hjärnan att rulla runt ordet leka.

Herregud, man kunde ju skriva vad som helst, det är ju jag som bestämmer. Tycker inte ni också att känslan av att styra sitt skrivande är rätt skön? Ingen som förmanar och pekar, och absolut ingen som bestämmer texten.

Utanför mitt fönster lyste solen och gräsmattan vajade med sina höga froststela strån som om den ropade ”kom och klipp mig! Nu!”
När vi klev ut vid ett för att åka och hämta barnen slog den iskalla kylan sitt täcke runt oss som ett ispansar och jag längtade redan in till den goa stugvärmen. Bilen var snäll idag och startade direkt för att sedan med hummande motor föra oss till skolan och ta hem vår käre Razmus.

När barnen återförenats blev det stoj och lek (ha, där hade jag ordet) och ljudnivån var mycket över det tillåtna. I mitt inre tänkte jag att det var tur att inte far i huset hade kommit hem. Han skulle fått spatt av allt oljud! Tänk er tre småttingar som använder alla sina röstresurser.
En varsin glass delades ut och leken stillnade sakta men säkert till att bli uppdelad i flera handlingar. Jäntan satte sig framför en barbiefilm, äldsta pojken spelade sitt nya playstationspel och lilleman höll de andra sällskap medan han körde sin bil fram och tillbaka över golvet.

Ha en underbar helg nu och njut av ledigheten.

2 kommentarer:

  1. stoj och lek och tillåtna ljudnivåer mmm det blir inte bättre när det lir större vill jag låva jag har fyra barn med fyra olika musiksmak och med högtalare det är lugnt och skönt på jobbet

    SvaraRadera
  2. Intressant. Den där känslan av att man alltid kommer in på ungefär samma spår.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...