20 oktober 2009

TEMA superhjälteegenskaper

Som liten läste jag Fantomen och Tarzan, och kastade väl något öga åt spindelmannen utan att ta någon större notis om den pyjamasklädde, maskerade hjälten som hoppade runt på husen för att rädda människor och slåss med skurkar.
Idag har jag en liten sexåring som älskar denna figur och allt, precis allt han har på sig skall vara med spindelmannen. Suckande är det bara att inse mig besegrad och leta bland klädbutikerna efter strumpor, kalsonger, tröjor, ja allt man nu kan behöva ha till sina små.

Playstationspelet går stadigt inne i grabbens rum och jag får ofta förevisningar om Spindelmannens förträfflighet och allt han har kapacitet till.
Tänk om man för en enda dag skulle ha alla dessa färdigheter och därmed ha möjlighet att stoppa alla skurkar som polisen frenetiskt jagar utan möjlighet att ta, och vilken frihetskänsla att svinga sig från hus till hus medan man kastar ut spindelnät som tryggt håller en i luften. Det är inte utan att jag är lite avundsjuk på den rödklädde lille mannen.

Okey , Tarzan är ju stark, men några superkrafter hade han ju inte, och Fantomen, hm…han var ju egentligen mest smart. Dagens superhjältar har ett helt menageri av tillbehör som de tar hjälp av.
Dessvärre tycker jag att skurkarna ser mycket elakare och hemskare ut, och ibland flimrar tanken förbi att det kanske inte är så nyttigt för nattsömnen att se och läsa om dessa monster.

Ibland brukar jag fråga mina barn om de inte blir skrämda, men då rycker de skrattande på axlarna medan de säger. ”Det är ju bara på låtsas mamma.”
Men då och då när nattens mörker kryper inpå stugan och ljuset släcks, så kommer en liten pojke vandrandes över golvet och vill krypa ner till oss. ”Jag drömde en mardröm om monster:” säger han och tittar med sitt änglaansikte på oss.

1 kommentar:

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...