30 december 2009

TEMA året som gått

2009 börjar med att Bush avslutar sin åttaåriga tid som president i USA och ersätts av Obama. Jag börjar en tuff redigering av min bok och inser rätt snart att tragglet kommer att pågå ett bra tag innan jag kan trycka den. För att börja marknadsföra den börjar jag blogga och tvingas lära mig saker jag aldrig ens försökt göra tidigare. I slutet av året är den tryckt och utskickad till bokhandlare för att säljas. Mina noveller hittar så sakteliga till olika sajter och jag inser att folk faktiskt tycker om det jag skriver. Ett nytt bokprojekt börjar och en översättning till engelska av den redan utgivna boken påbörjas. Svininfluensan kommer hit med stora kliv och media puffar upp den till jättelika proportioner varvid folk blir rejält uppskrämda. En jättekampanj om vaccinering startar och innan året är slut har massor av folk vaccinerat sig. En del lämnar jordelivet trots vaccinering och diskussionens vågor går höga i riksdag, media och hem. Finns det biverkningar, och vilka? Är det farligt eller ej?
Varje dag när jag öppnar tidningen står det om mord och avrättningar på gatorna i vårt land och i mitt hjärta börjar en skräck växa. Var det den här världen jag skaffade barn till? Hur skall de klara sig i det här tuffa klimatet. Klimatet ja, det har ju klimatforskats i många år och resultatet har skrämt många av oss. Isen smälter och höjer världshaven med skrämmande resultat. Öar översvämmas, och dalar försvinner. Sakta men säkert förstörs vår värld av sig själv som ett resultat av våra beslut.

2 kommentarer:

  1. Tycker du ska vara nöjd med det du lyckats prestera under 2009 - det hade jag varit! Lycka till i fortsättningen!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...