25 februari 2010

TEMA Öppna och stänga

När jag stiger ut på bron ser jag att snön täckt över allt där ute. Barnens gungor syns knappt under allt det vita, och pulkabacken som för bara några dagar sedan var uppkörd och gav barnen så mycket glädje är nu igenstängd av snö.


Jag greppar vant skyffeln och sätter igång. Meter efter meter tillryggaläggs och svetten sprutar. Under tiden som jag skottar får jag plötsligt låten ”Öppna landskap” i huvudet, och står snart högt sjungandes ”Jag trivs bäst i öppna landskap, nära havet vill jag bo” och skrattar högt åt min egen kråksång som faktiskt inte beror på att jag inte kan sjunga. Nä då, det är en elak bakterie som satt sig på mina luftrör och skapar detta kraxande ljud. Den elakingen har till och med hoppat på våra barn som nattetid hostar ikapp. Det är bara att gilla läget. ”En virusinfektion som läker ut av sig själv” sade läkaren när jag pratade med honom. ”Köp hostmedicin på apoteket och lägg några extra kuddar under huvudet när ni sover.” lade han till innan jag lade på luren.

Några timmar senare har jag skottat av tomten och pulkabacken som snart fylls av glada, snoriga barn som struntar totalt i om det är tolv minus ute och att de hostar så att de nästan spyr av ansträngningen.

Är det inte kul med vinter så säg?

5 kommentarer:

  1. Ett gediget arbete måste det varit att med ont i halsen skotta både tomt och pulkabackee. Kanske det halsonda försvann av chocken?

    Kul med vinter? Jo, fast nu vill jag ha VÅR!!!

    SvaraRadera
  2. Jo, visst är det kul med vinter ;) Tack för en, som vanligt, fin välskriven vardagsbild!

    SvaraRadera
  3. Haha - hoppas jag fick tolka det där positivt :D Behövde jag göra kan jag säga ;) - skrev om "skiten" flera gånger efter att jag hade lagt ut den, innan jag blev ganska nöjd (hur kan det va' så svårt ibland?) - och sen kom snälla du och gjorde att det kändes bra!!

    SvaraRadera
  4. Jäklar vad du var hurtig, med bakterier och allt. Har fortfarande 'stängda' luftrör efter senaste förkylningen och förstår precis.

    Tack för ditt besök hos mig! Du är så välkommen att lägga upp texten på kylskåpet om det skulle ge lite energi till snöskottningen. ^o^

    SvaraRadera
  5. Konstaterar att jag älskar min skottande karl (men skottar eg. gärna norrlänning som jag är, men det är lite bökigt just nu)
    Dra inte på dig lunginflammation bara!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...