3 mars 2010

TEMA Attraktion

Jag var utlurad på krogen efter att ha blivit dumpad på det grövsta sättet av dem alla, otrohet, och hade struntat i smink och uppklädning. Ett par slitna jeans och en välanvänd träningstopp var allt jag hade fått med mig när jag rusat ut ur min lägenhet efter beskedet. Cowboybootsen som stod vid dörren var det sista jag tagit i min hand, sedan drog jag.


Efter några timmars snurrande på stan hade jag gått hem till en kompis som jag ältade min besvikelse med, och slutligen insett att min pojkvän varit feg, men att jag var ganska lättad. Det var mer en kompisrelation från mitt håll. Vi hade haft vansinnigt kul och häftigt sex, men sedan dagen han frågade om jag ville förlova mig med honom och jag nekat hade vi åkt nedförsbacke.

Nu stod jag här på det nya stora discot i stan och längtade hem. Musiken dunkade i högtalarna och folk dansade sig svettiga. Min väninna och jag ställde oss i dunklet och pratade så gott det gick i oväsendet. Plötsligt kände jag något varmt strömma mot mig och en lyckokänsla fyllde min kropp. Hjärtat slog snabbare och jag kände en obändig lust att vända mig om. Där ser jag en liten kille knappt en och sextiofem lång som leende möter min blick med ett par ljust turkosblå ögon. Hela rummet börjar snurra och gunga och jag ler fånigt tillbaka. Han är omvälvd av en ljus aura som ändrar färg hela tiden och jag känner det som om jag lättar flera centimeter från backen. Alla mina sinnen blir på helspänn och jag känner vänlighet och kärlek från hans person. Blygt räcker jag fram min hand som darrar av spänningen och presenterar mig. ”Hej! Jag heter Anitha.” Leendet blir större och han räcker fram en smal hand som rimmar illa med resten av hans kroppsbyggnad. ”Hej!” Han spänner ögonen i mina och jag är räddningslöst förlorad. Allt runt oss försvinner och livet består plötsligt bara av mig och honom. ”Jag heter Jörgen.” Han tar min hand i sin och pussar på den. ”Du är underbar!” säger han och leder mig till ett bord. ”Jag vill lära känna dig. Vad vill du ha att dricka?” Jag ser att hans hand darrar och hur svett sipprat fram på hans panna. ”En cocacola tack!” säger jag med fundersam röst.

Några timmar senare har jag lämnat alla tvivel. Tiden snurrar bara runt mig och Jörgen och jag är djupt förälskad i denna främling som sakta men säkert drar in mig i sin värld.

4 kommentarer:

  1. Snacka om kärlek vid första ögonkastet! Vilken härlig upplevelse!

    SvaraRadera
  2. Håller med Ethel, det är en mysig text.

    SvaraRadera
  3. Wow, jag kan se dig stå där och "fånle" *fniss*. Vågar man fråga vad som hände sen;)?
    Nej förresten, låt vår fantasi leka lite :D.
    Du skriver så fint, får jag inte glömma att tillägga :)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...