4 mars 2010

TEMA Att förbereda

När jag gick hemåt i natten fylldes jag av eufori när jag tänkte på Jörgen, och mitt hjärta var oförbehållet hans. Mina fötter svävade fram och jag log mot de få nattvandrare jag mötte. Mitt ansikte lyste av lycka och det bubblade i mig av mångfärgade såpbubblor som vägrade brista. Gatans lyktor slogs av en efter en allteftersom natten byttes till gryning. Några fåglar följde mig med blicken och kvittrade av morgonfröjd.


När dörren till lägenheten låstes upp möttes jag av en härligt frisk doft av Ajax istället för den vanliga stickande nikotindoften. Jag nickade för mig själv och trodde att mitt ex hade städat för att blidka mig. Ack så fel jag hade… Lägenheten var tom sånär på ett stort vitt pappersark som låg mitt på vårt lilla köksbord. Med en känsla av sorg och lättnad klev jag in med stövlarna nyfiken på vad han skrivit. Nedhafsat med stora bokstäver stod det: JAG ÄLSKAR DIG! FÖRLÅT, förlåt, förlåt. Det kommer aldrig mer att hända. P:S Jag bor hos morsan tillsvidare. PUSS
I mig fanns en tomhet som antagligen berodde på att Dick varit min bästa vän och att jag skulle sakna alla hans små roligheter. Vi hade varit som två barn och busat omkring i livet alltid redo för äventyr.

Plötsligt ringde telefonen med en skarp irriterande signal som krävde att besvaras innan hela huset väcktes. Efter att ha slitit av mig bootsen och slängt iväg dem till hallen lyfte jag luren beredd på att höra Dicks förtvivlade, ångerfulla röst, men möttes istället av en mjuk sammetslen dialekt som jag visste härrörde från Värmland. ”Hej! Hur mår du? Jag ville bara kolla så att du kommit hem ordentligt.” Han väntade en stund på att jag skulle tala, men fortsatte när jag inte sade något. ”Det är väl okey att jag ringer? Eller? Stör jag?” Jag hörde att hans röst svajade av osäkerhet och ville krama honom hårt och tala om att jag älskade honom, men vågade inte trots att mitt hjärta höll på att banka ur kroppen. ”Hej! Ja jag kom nyss hem. Dick har flyttat, och det känns skönt.” Min röst lät vemodig trots att jag försökte skärpa till mig. ”Jag tycker om dig!” sade jag plötsligt utan att tänka mig för och slog handen i bordet över min dumhet. Fasiken vi hade ju nyss träffats och att säga så redan nu skulle säkert skrämma iväg honom.

I andra änden hörde jag djupa andetag, inget annat. ”Jag älskar dig Anitha.” sade han plötsligt och skrattade. ”Jag vet att vi nyss träffats, men mitt hjärta tillhörde dig från första ögonkastet. Det känns som om vi varit tillsammans jämt.” Jörgen var tyst en lång stund och jag försökte lugna ned mina skakande händer. ”Jag, jag, jag.” Stammande försökte jag säga de magiska orden jag bara sagt till några få killar i mitt liv, men de fastnade i halsen som en slempropp som inte ville komma upp. Till slut harklade jag mig högt och tog sats. ”Jag älskar dig med, tror jag.” Attans, var det tvunget att lägga till det där sista. Jäkla fegråtta, tänkte jag och stampade i golvet.

Jörgen började prata igen och när jag hörde orden han sade rodnade jag från huvud till fot. ”Jag vill kyssa dina fötter, kyssa din härliga mun och alltid vakna vid din sida. Att träffa dig har upphöjt mitt liv från inget till allt. Ja, jag vill bara förbereda dig på att jag räknar med att ha dig i mitt liv. Om du inte tycker likadant måste du tala om det nu innan jag gör bort mig helt och hållet.” Hans gurglande skratt rullade genom ledningen in i mitt öra och fyllde mig med sanslös lycka. Jag nöp mig själv hårt i armen. ”Aj!” ja nog var det sanning alltid. Ett stort rött märke bildades på min hud och Jörgen frågade oroligt vad som hände. Full i fniss berättade jag vad jag gjort. ”Nå?” sade Jörgen och fnissade han med. ”Var det en dröm? För jag har flera gånger under kvällen undrat detsamma. Du är en underbar tjej och verkar så himla snäll och go. Förresten…” Han tvekade några sekunder innan han fortsatte. ”Varför var din kille otrogen? Äh, glöm frågan. Jag har ingenting med det att göra. Nu lägger vi på och ses imorgon istället. Jag kommer hem till dig så käkar vi frukost tillsammans. Hejdå älskling! Sov gott och dröm om mig!”

Jag sade ”Hejdå och god natt!” Innan jag lade på luren och upptäckte att jag hade två blöta fläckar under armarna. Mina skakande händer var svettiga liksom mitt ansikte. I magen gjorde innehållet saltomortaler.

3 kommentarer:

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...