1 april 2010

TEMA Lura

”Du är inte min pappa!” Lisa stod framåtböjd med händerna på höfterna i deras lilla hall och var arg, så arg på mannen framför henne som ville att hon skulle kalla honom pappa. Nu hade han om igen tillrättavisat henne inför mamman som stått stilla och tigit.


Lisas ansikte hade antagit en rosenröd färg, och hennes ögon var hårt hopknipna av ilska. ”Säg någonting då mamma, stå inte bara där!” Hon vände sig mot mamma Eva som inte riktigt visste hur hon skulle tackla problemet. Flickans styvfar Torsten var en snäll man, men hade inte så bra hand med barn, framför allt inte obstinata, hormonstinna ungdomar.

Eva trodde att det skulle komma med tiden när Lisa fattade att Torsten inte hade för avsikt att trampa på hennes pappas minne. Hittills hade hans trevande försök att närma sig styvdottern resulterat i hätska ord och avståndstagande.

Just nu var deras relation så pass infekterad att Eva grubblat på om hon skulle be Torsten att flytta. Hemmet fylldes av skrik och bråk dagarna i ända, och Evas hjärta grät av sorg när hon lade sig på kvällarna.

Jobbet som börsmäklare var lukrativt och krävde full uppmärksamhet, men var ändå lugnare än hemmet. Stressen som förstört hennes mage fodrade dyra läkarbesök och mediciner som hade en del biverkningar.

Eva tittade på Torsten och tyckte om vad hon såg. Han var en man på nära femtio, men hade kunnat tas för fyrtiofem. Livet hade varit snällt mot honom, så några bekymmersrynkor prydde inte hans höga panna. Det lockiga håret hade väl tunnats ut lite med ålderns rätt, men det täckte fortfarande hans huvud, och förresten skulle han passa i rakat eftersom hans huvud hade en så vacker form. Den raka näsan hade kunnat tillhöra en indianhövding, så stolt var den.

Torsten vände sig mot Eva och stoppade henne med handen. ”Nej, stanna där! Lisa och jag måste reda ut det här nu en gång för alla.” Han vände sig mot den ilskna tjejen som nästan hoppade av ilska.” Du är faktiskt ingen barnunge, och jag vet att jag aldrig kan ta din pappas plats, men…” Torsten funderade en stund innan han fortsatte tala. ”Äh, kan vi inte bara prata med varandra som två vänner? Måste det alltid skrikas och bråkas? ”Han sänkte sina händer som han sträckt ut mot flickan utan att få någon respons. ”Jag älskar Eva och vill att du skall trivas att ha mig här. Nu slutar vi munhuggas och går in i köket och fikar istället.”

Utan att vänta på svar tog han Evas hand i sin och drog med henne ut i köket där Torsten tröstade sin kärlek så gott han kunde.

I hallen stod Lisa kvar en lång stund med ilskan ångande som ett lokomotiv. Lågt för sig själv sade hon ”Han skall få se den jäkeln. Han skall få se. Inom en månad skall han vara härifrån. Komma och bossa mig som om jag var hans dotter. Aldrig!” Muttrande gick hon upp till sitt rum, men kunde inte undgå att se sin mor gråtande luta sig mot Torstens axel.

Uppe på rummet tryckte hon på strömbrytaren till sin dator och snart ljöd hög musik som gränsade till oljud.
Hon satte sig ner framför skrivbordet och började chatta med folk ute på nätet. Klagandet över hennes situation fyllde skärmen och de andra försökte trösta.
En kille som kallade sig Fille poppade upp på sidan och sökte hennes uppmärksamhet. Han sade sig veta råd mot idiotiska män som försökte bestämma, och bad Lisa mejla honom på en annan adress.
När hon gjort som han sade tog det bara några sekunder innan killen svarade. ”Vem är du?” skrev Lisa och sände iväg det.
”Nobody and anybody” svarade han och hon blev ännu mer nyfiken.

Långsamt lärde Lisa känna killen på andra sidan datorn och gillade vad hon såg.
När de chattade om jobbiga föräldrar gav han henne ett råd som hon trots tvekan skulle försöka använda.

I skydd av mörkret tassade Lisa på tå ned till köket iklädd bara trosor. Hon öppnade kylskåpet med ett ryck så att flaskorna som stod på hyllorna i dörren klirrade. Efter bara några sekunder hördes tveksamma steg.
”Hallå! Vem där? ”Torstens yrvakna gestalt trädde in i köket. I handen höll han ett baseballträ som tillhörde hennes döda pappa och blicken i ögonen var irriterad och arg.
När Torsten såg Lisa ställde han ner baseballträet och skrattade till, men lät lite irriterad.” Jaha, var det bara du? Gud vad du skrämde mig. Vad gör du uppe nu?” Han ställde sig bakom Lisa och tittade in i kylskåpet. ”Är du hungrig? Hm, det förstår jag i sådana fall. Du åt ju aldrig någon kvällsmat, vad hände?” Styvfadern böjde sig framåt över henne och sträckte sig efter fatet med kyckling som blivit över. ”Kom så äter vi lite nattamat. Visserligen är det inte så bra för min mage” Han klappade sig över den platta muskulösa brädan och log. ”Men jag är nog lite sugen jag med.”

De satte sig bredvid varandra och plockade med fingrarna i sig av maten.
Plötsligt sträckte Torsten fram en tjock vit kycklingbit till hennes mun. ”Gapa.” När hon girigt slickat i sig av det han gett henne, slickade han sig själv om fingrarna och blundade.
De tunna kalsongerna visade att han var upphetsad, och styvfadern försökte inte dölja det för flickan.” Vänta lite, jag tror mamma gjorde i ordning juice som vi kan dricka till. ”Lisa reste sig upp och råkade i farten snudda hans bröst med sina. Utan att riktigt märka att hon gjort det hämtade Lisa bunken med drycken och ställde den på bordet. Torsten smekte henne snabbt över rumpan, så fort att hon inte ens var säker på att han gjort det.

”Måste vi alltid vara ovänner?” Han tog Lisas hand och tryckte ner henne i stolen bredvid sig. ”Det vore mycket trevligare för oss alla om vi kunde enas och istället göra roliga saker tillsammans.”
En hostning hördes från övervåningen och båda två stirrade tysta mot trappan, men ingen kom och de lutade huvudena ihop och fortsatte viskande prata med varandra.
”Mamma älskar dig, men jag har faktiskt en pappa även om han är död.” Hon lade sitt ena ben tätt mot hans.

Torsten lyfte tvekande sin hand och lade den över hennes nacke. ”Jag kan aldrig ta hans plats, men du kan väl åtminstone låta mig leva med er? Jag har träffat Eva i ett år nu, och vi trivs tillsammans. Jag gillar dig Lisa. Du är en söt och sexig tjej som naturligtvis vill bestämma saker själv, men ibland, ja ibland måste vuxna vara med och bestämma.” Han flyttade sakta handen nästan omärkligt från nacken till bröstet vars bröstvårta styvnat och lockade hans erfarna fingrar. ”Jag gillar dig också.” sade Lisa och gav honom plötsligt en smällkyss på munnen.
Han tyckte att den smakade som smultronen om sommaren, och hon doftade tvål.

I hans huvud startade en film som bestod av urgamla instinkter, men var fel så fel. Hans erigerade organ stod i salut och väntade darrande på att få beträda förbjudna marker som lockade.
Efter att hon lutat sig fram mot Torsten och kysst honom hoppade Lisa snabbt tillbaka till sin stol och var förvånad över sina känslor. Varför kände hon så?
En snabb blick under bordet visade att den gett resultat och eggad av makten hon hade började Lisa lekfullt att reta honom med sin ena fot. Sakta, sakta drog hon under andäktig tystnad foten fram och tillbaka över hans ben.

Ingen sade ett ord och spänningen var så stor att den hade kunnat gå att ta på.

Torsten drog dröjande ner sina kalsonger så att hon såg hela hans prakt. Efteråt log han inbjudande och klappade på sitt ena knä.
Lisa stirrade på hans erektion och kände att det pirrade därnere av lust. Hennes händer längtade efter att nyfiket få utforska den., och långsamt, långsamt förflyttade hon sig från sin stol till hans knä.

Torsten kände att det sjöng i huvudet, och benen darrade av känslan som infann sig i hans hjärna. Lisas läppar glimmade inbjudande och hennes ögon var simmiga av åtrå. Hans lem var hård och stor, väntande på att få träda in i det finaste som finns. Ungflickskött som aldrig fött barn, och aldrig haft sex. Det dånade som av en vild fors i Torstens öron och alla andra ljud försvann.
En kort sekund glimmade Evas ansikte förbi, men han tryckte snabbt undan synen och sade med hes röst. ”Du har en underbar kropp Lisa, och en vansinnigt sexig häck.”
Hon flyttade sig lite närmare honom, och han kunde känna stjärtens rundning mot ena halvan av sin mage. Egentligen ville han ta tag i henne och våldsamt trycka ner henne över sin lem för att till slut få utlopp för all energi som lagrats under sista timmen, men Torsten visste att han måste ta det försiktigt om han ville ha något så underbart som detta. Han tryckte sina läppar mot hennes nakna hals och fick sin belöning. Lisa famlade med oerfarna händer över hans organ och det var med stor svårighet han kunde hålla tillbaka.

”Har du älskat med någon förut?” sade han hest och vände henne mot sig.
”Nej, bara hånglat.” Hon andades kort och stötigt.
”Jag skall vara försiktig jag lovar.” Torsten reste henne upp för att hon skulle kunna kliva på. ”Ta det nu varligt.” sade han och beredde sig på njutningen som skulle komma.
Lisa blundade och sänkte sig så att hans lem kunde komma in. Hennes ben darrade och svetten lackade i den smala rännan som gick på ryggen. Med långsamma rörelser började hon rida hans heliga.

Plötsligt tänds lyset i köket, och i dörröppningen står Eva med tårarna sprutande. Hon greppar tag i flaskan som står på bordet och kastar den på Torsten som står naken med kalsongerna nere vid fötterna och lemmen i giv akt. Ett högt kraschande och ljud av krossat glas fyller köket.
”Hur faan är du funtad? Hur kan du? Hon är ju ett barn. Dra åt helvete! Försvinn!” Eva vänder sig mot sin dotter arg så att hon skakar. ”Och du min sköna, vad tänkte du på? Han är gammal nog att vara din pappa! Försvinn upp i ditt rum! Och ta de här med dig!” Eva kastar sin dotters trosor efter henne och vänder sig om igen mot sin karl. ”Torsten? Varför? Varför?”
Han vänder insidan av händerna mot henne och drar upp axlarna i en uppgiven gest ”Förlåt mig.” mumlar han och vet inte vad han skall göra först, krama om Eva eller dra upp kalsongerna.

Sekunden efter ber hon honom dra och kastar ut hans kläder genom ytterdörren.
När Torsten lämnat huset iklädd bara sina kalsonger och skor med resten av kläderna över armen lägger sig Eva gråtande i sin säng.

Uppe i Lisas rum sätts datorn på och snart chattar hon med Fille som nyfiket frågar hur det gick. ”Problemet är avklarat” skriver hon kort och lägger sedan till ”Tack för tipset!”

4 kommentarer:

  1. Tungt! Jag kände dock att det kanske blev en paragraf för mycket innan själva klimax i historien—redan vid "Måste vi alltid vara ovänner?" började man ana vad som komma skulle och kanske kunde man kortat ner sekvensen lite. Annars bra och välskrivet och tungt, som sagt.

    SvaraRadera
  2. ja bra skrivet. Man såg idioten framför sig.

    SvaraRadera
  3. Bra skrivet, obehagsframkallande men så var det väl tänkt.

    SvaraRadera
  4. Håller med. Bra skrivet! Men vad sa mamman om eller när hon fick reda på sanningen?

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...