17 maj 2010

TEMA Något norskt

Jag var tretton och fortfarande okysst när jag en dag på stranden mötte honom. En norsk gutt som hette Kim och log över hela ansiktet. Lite blygt presenterade han sig och sin kusin, och efter den dagen cyklade jag ivrigt med solbrända snabba ben den dryga halvmilen till badet varje dag. Kim hade inte bara ett vackert namn, han såg också väldigt bra ut, lite söt med lockigt ljust halvlångt hår och smala spetiga axlar som ännu inte hade fått en mans resning.

På kvällen låg jag och tänkte på sättet han såg på mig med nyfikna, busiga ögon, och det kvillrade i hela kroppen av längtan att ses igen. Hans hand hade lite lätt nuddat vid min några gånger och jag drog med fingrarna över stället där våra händer mötts. Jag ville så gärna bli kysst, men vågade inte ta första steget eftersom jag var så vansinnigt blyg.

När Kims föräldrar packat husvagnen åkte de hem till Norge och jag träffade honom aldrig mer, men vi hade bytt adresser och höll kontakten i många, många år.

När de vita breven damp ned i min brevlåda fylldes jag av glädje och satte mig i vårt kök där jag stakade mig igenom orden som skrivits med spretande bokstäver.

Efter ett tjugotal år fann jag honom igen, på facebook och efter en kort levnadsbeskrivning hade vi något sånär inhämtat åren som passerat. Men idag är han en vuxen man och jag en vuxen kvinna. Båda med olika bilder av det som skett den där sommaren.

10 kommentarer:

  1. Men det är lite mysigt att minnas det där som aldrig blev, jag tror alla har såna historier.

    SvaraRadera
  2. Lite retfullt. För det verkligt intressanta är din bild kontra hans bild. "Olika", för all del, men jag hade gärna läst på vilket sätt. Kan du inte brodera ut den här texten vid tillfälle, för den känns som ett lyckat frö.

    Den här meningen dock: "Efter ett tjugotal år fann jag honom igen, på facebook och efter en kort levnadsbeskrivning hade vi något sånär inhämtat åren som passerat."

    Det ser ut som om du hittade honom efter att du *hade gjort* en levnadsbeskrivning på grund av det där kommat. Hellre: "Efter ett tjugotal år fann jag honom igen, på Facebook. Efter en kort levnadsbeskrivning ..."

    Du fångade verkligen sommarkärlekskänslan.

    SvaraRadera
  3. Intressant! Får du som sagt gärna utveckla mer!

    SvaraRadera
  4. Tyckte om "Han hand hade lite lätt nuddat..." osv
    Ger den där första sommarkärlekskänslan.

    SvaraRadera
  5. Undra hur han uppfattat det hela?

    Lite som början på "Grease" när det bägge huvudpersonerna skall beskriva sin sommar.

    Minns ni?

    SvaraRadera
  6. Håller med om att texten är ett intressant litet frö. Bygg ut den - jag vill läsa den igen.

    SvaraRadera
  7. Ungdomsromantik,visst minns man den första förälskelsen, bra skrivet

    SvaraRadera
  8. jag tycker du hittar intressant ord på vägen. Hittar alltid något roligt i dina texter. Fin historia också:)

    SvaraRadera
  9. Fin beskrivning av tidig tonårskärlek.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...