16 maj 2010

TEMA Att avstå



Med tungan rätt i mun manövrerade jag den vita manicken som effektivt avlägsnade det svarta håret på benen. Nu kunde jag inte strunta i att epilera bort det mest naturliga i vår värld längre.

Solen gnistrade på himlen som en jättehalogenlampa och termometern höjde sig snabbt från kallt till varmt på dagarna. Ljumma vindar svepte över min övervintrade bleka hy och lockade till att både knäppa upp och klä av lager efter lager med kläder. Klänningar i regnbågens alla färger tog plats på den redan överfyllda garderobsstången och halvlånga shorts lades ned i lådorna. Vinterstövlarna lades in i förrådet och sandaler ställdes rad på rad på skostället.

Jag hade avstått från att ta bort håret på benen hela vintern och de täcktes nu av en svart tunn matta av hår. Epileringsmaskinen drog brutalt upp dem tio i taget och orsakade stingande smärta. ”Vill man vara fin får man lida pin” sade jag för mig själv med sammanbitna tänder och stoppade monstret några sekunder. Efter några djupa andetag lade jag apparatens ände mot benet igen och fortsatte pinan. Grinande av smärta gjorde jag det som måste göras.

Illande rödprickig strök jag på desinfiktionsmedel och drog sedan en isblåsa över de blekvita smala benen som skulle mått bra av ett träningspass.
Med ett skutt hoppade jag upp till stående och gick in i garderoben där jag drog med handen över klänningarna och blundade. Plötsligt stannade jag och tittade vad som valts. En solgul klänning med smala axelband gled över min smala nakna kropp, och som en andra hud lade den sig över den. Ett par vita sandaler med små turkosa blommor fulländade verket och när håret dragits ihop till en käck knut var jag redo för dagens utmaningar.

10 kommentarer:

  1. Epilera var för Bokmånglarn ett nytt ord. Mera sådana!

    F.ö brukar inte Bokmånglarn raka benen, så själva fenomenet är för mig främmande.

    SvaraRadera
  2. Hua. Känner verkligen smärtan, fastän jag aldrig använt ett sånt där 'monster' själv.
    Gillade särskilt den meningen "stoppade monstret några sekunder" - det var väldigt väl talande om hur fasen det måste kännas att använda den och ev. ågren inför att släppa lös den...

    SvaraRadera
  3. Jag har använt monstret! Det är hemskt men effektivt.
    Om någon ämnar testa är ett tips att inte falla till föga efter ett ben och raka det andra. Det växer ut olika fort. (Vilket man i värsta fall inser den dag man i simhallen ser en fönsterspegling som visar att man under midjan befinner sig i tillstånd av konstant högerskugga.)
    Don't try this at home!

    SvaraRadera
  4. aj djäklars vad ont denna helvetes maskin gör hur tänkte de när dit uppfann denna. Måste vara en man som gjort det som dyrt och heligt lovar sig själv att inte använda en sådan apparat.

    SvaraRadera
  5. Ack ja, vi kvinnor vi får lida ;) Bra beskrivning!
    Idag ploppade jag in hörsnäckorna innan jag ens hade öppnat din sida ;).

    SvaraRadera
  6. skönt att vara kille :) usch känner smärtan bra

    SvaraRadera
  7. Bra beskrivning av det värsta vi gör mot våra stackars vinterben:)

    SvaraRadera
  8. Något är fel med tanke på att vi utsätter oss för den där smärtan...Väl beskrivet!

    SvaraRadera
  9. Jag kände smärtan som jag aldrig upplevt på riktigt. Så tänkte jag inte kan hon ha klänning utan strumpor innan benen fått färg - herregud som man är.

    SvaraRadera
  10. "desinfektionsmedel"
    (Vilket jag för övrigt tror är ett dåligt val för huden, torkar det inte ut alldeles för mycket efter denna misshandel?)

    Låter vidrigt alltihop. Välskrivet - jag är nu illande glad åt att enda gången jag rakar benen är när jag får för mig att njuta av det. Tycker nämligen att vanlig rakning är riktigt skönt.
    Efter din beskrivning kommer jag definitivt aldrig att testa epilering.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...