23 juli 2010

TEMA Ett slag i luften

Tjat, tjat, tjat…gud vad jag är less på att tjata om saker. Hot om avstängning av playstation, utegångsförbud, dask i rumpan, och godisstopp i en vecka haglar i luften var och varannan dag.


Razmus skrattar mig rätt upp i ansiktet vis om att jag är alldeles för snäll och tål en hel del. Det som sägs är bara ett meningslöst slag i luften, och det spelar ingen roll hur strängt jag än förmanar den lille ligisten.

Zabine tar efter sin bror och är just nu i en Nej-period…allt precis allt är jobbigt och hon nekar konsekvent till det mesta. Lilleman studerar intensivt sina syskons beteende och agerar precis tvärtemot. Han dammsuger golven, klär på och av sig själv utan tillsägelse, lägger sig i sin säng på slaget åtta varje kväll…fullständigt medveten om att jag då öser beröm över honom.

Ute på gården leker barnen tidvis med varandra för att sekunden senare drabba samman i bataljer som ibland kan sluta med blodvite. Skarpa tänder och naglar hittar tunn sommarbrun hud att bita eller riva i, och skrik fyller luften som dallrar av sommarhetta.

Då står jag där igen med hot om intagning, studsmatteförbud och sätta dem i varsitt rum. Ryande som ett lejon som nyss blivit väckt. Dödligt less på att skälla och sätta gränser.

Att vara mamma är underbart, men tidvis jobbigt för själen. Jag älskar ju dessa små liv så högt och skulle gå igenom eld för deras skull, men kan ibland sakna när de var en två tre år sådär och mest ville kramas.

5 kommentarer:

  1. Ler när jag läser texten och känner med dig i dina tankar - och inser att vi har mycket kvar att vänta! Tyckte om läsningen.

    SvaraRadera
  2. Det enda jag lovade mig själv som nybliven förälder var tomma hot. Nu haglar dom vilt över nejderna.
    Bra text

    SvaraRadera
  3. Inga tomma hot skulle det vara :)

    SvaraRadera
  4. Charmig text med kärlek bakom vartenda ord :)

    SvaraRadera
  5. Haha, ler åt igenkänningsfaktorn! Och vår nr 4 observerade i tysthet och gjorde tvärtemot "bråkstakarna", har fortsatt så ;) En fredsmäklare med andra ord :)

    Fint skrivet som vanligt. Och än en gång, tack för din stöttning. Jag är nöjd ibland, inte alltid. En hård kritiker mot mig själv. Tystnaden från läsare kan jag också ibland skrämmas av, den blir en svårdefinierbar kritik. Men jag är givetvis på det klara med att mitt inte kan passa alla.

    Och därför oändligt tacksam för att du stöttar :)
    Ha det gott med busfröna!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

#ÖstergårnMyskje Första skoldagen med utmattningssyndrom igen

Första skoldagen idag. Slängde ut hästar och hundar tidigt och la in 11-maten i timerhagen som nästan snöat igen. Peter skjutsade oss och Ha...